Jedzenie to przyjemność, ale jak odnaleźć w gąszczu sklepowych półek wśród tysięcy kolorowych produktów te naprawdę wartościowe? Autorka, farmaceutka z wykształcenia, pokazuje, że robienie zakupów spożywczych nie musi być źródłem stresu, a kluczem do oceny jest skład produktu.
"Nasz świat to jedna wielka scena dla wielu aktorów - związków chemicznych. Jedne są lepsze, fajniejsze, a inne mniej korzystne dla naszego zdrowia. To czarne charaktery. Niektórych nie da się uniknąć, ale warto wyeliminować te, które jesteś w stanie odstawić od ręki... Wystarczy wziąć z półki w sklepie opakowanie leżące obok".
Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2018-11-14
Kategoria: Poradniki
Wartościowa i konkretna książka dotycząca poszczególnych kategorii produktów spożywczych. Przydatna zarówno dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę ze zdrowym odżywianiem, jak i tych, które chcą utrwalić swoją wiedzę. Książka obala mity. Okazuje się, że nie musimy bać się niektórych produktów, nie ma też konieczności wybierania na siłę produktów bio, eko.
Karolina, dla znajomych KARO, chodzi do V klasy. Ma zawsze dużo energii i wciąż nowe pomysły. Niestety, rzadko realizuje je do końca. W zasadzie to chyba...
Przeczytane:2019-04-28, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2019,
W końcu udało mi się dokończyć Smart Shopping. Ciagle szukamy alternatywy dla szkodliwego jedzenia. Bio, organic, eko kusi nas i zapewnia 100% pewności produktu. Doktor Ania obala mity na temat „zdrowej żywności”, ale też produktów, które demonizujemy. Duża dawka wiedzy, informacji i wskazówek co do czytania etykiet. Bardzo podobało mi się podsumowanie wg typów ludzi, którzy będą wprowadzać zmiany w swoim życiu we własnym tempie. Większość rzeczy jest nam znana, ale nie zabraknie „smaczków”, które pomogą w zdrowszym życiu na codzień. Nie tylko „jak się przypomni”.