Zdrowie zaczyna się na talerzu.
Właśnie dlatego w tej książce znajdziesz przepisy na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych, a dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. To kuchnia idealna dla ciebie, jeśli chcesz odżywiać się świadomie i cieszyć się zdrowiem – zarówno jeśli jesteś wszystkożercą, jak i wegetarianinem lub weganinem czy alergikiem albo po prostu lubisz dobrze i zdrowo zjeść. Na pewno znajdziesz tu coś dla siebie. Sięgnij po przepisy na bazie produktów, które doskonale wpływają na organizm: sezonowych warzyw, kasz, ziaren, orzechów, owoców, zdrowych olejów, a wszystko to podane w apetycznej i smacznej formie. Pamiętaj – jesteś tym, co jesz!
Kuchnię Iwony znam naprawdę dobrze, bo od prawie 20 lat częstuje mnie swoimi potrawami nie tylko w trasach koncertowych. Uwielbiam je! Pyszne, zdrowe, roślinne, dobrze doprawione, w dodatku bez glutenu! Wypróbujcie koniecznie!
PS Iwoniu, kocham Cię!
Kayah
Iwona Zasuwa – z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym wokalistek sesyjnych i
chórzystek. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie, któremu przyświeca motto oparte o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) – jak żyć (czyli: co jeść), żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl oraz prowadząca dwóch edycji programów „Ugotuj mi, Mamo” na antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni cykli edukacyjnych i warsztatów kulinarnych dla dorosłych „Żyj i jedz zdrowo” oraz Akademii Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej odbiorców i aktywnie promującej producentów dobrej zdrowej żywności. Zafascynowana leczeniem za pomocą żywienia naturalnego. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy, mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, bez glutenu). Przez internautów nazywana „Królową Kaszy Jaglanej”.
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2017-09-27
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 352
Drogi Czytelniku, Nieznajomy, Przyjacielu, jeśli trzymasz w dłoniach Smakoterapię 2, śmiem podejrzewać, że wiesz już o mnie co nieco. Jeśli jednak...
Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie -...
Przeczytane:2018-11-04, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, 26 książek 2018, 52 książki 2018,