Świeże zioła zawsze warto mieć pod ręką - to nieocenione przyprawy w kuchni, a przy tym rośliny o wielu drogocennych właściwościach. Zioła można uprawiać całorocznie - wystarczy do tego parapet okienny, doniczka z otworami, żwir oraz pulchna i żyzna ziemia. Zioła mogą być kluczowym składnikiem koktajli, past, zup, placków i sałatek, ale też nadawać głębię smaku daniom głównym i deserom. W niniejszym poradniku proponujemy ziołowe przepisy na śniadania, przystawki, obiady, kolacje i desery. Zapraszamy zatem do uprawy i gotowania, ale najpierw - do lektury. Proponujemy solidną garść wiedzy i ponad 20 przepisów na każdą porę dnia. Z nami naprawdę warto poznać smak własnego ogrodu!
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2018-05-23
Kategoria: Hobby
ISBN:
Liczba stron: 92
Książka Najpiękniejsze klasztory i świątynie świata prezentuje miejsca święte wielu ludów, budowle wznoszone od tysięcy lat na Bliskim i Dalekim Wschodzie...
Jako główne danie, deser lub po prostu przekąska między posiłkami - pyszne gofry, placki, racuchy i naleśniki - dania na słodko lub pikantnie - z owocami...
Chcę przeczytać,