Cześć!
Nazywam się Nela i mam dziesięć lat. A to jest już moja piąta książka. Nie licząc ,,Kalendarza Przygodnika", oraz ,,Zabaw z Nelą" J.
Gdy miałam pięć lat, zaczęłam podróżować po świecie i nagrywać filmy. Moim idolem jest Steve Irwin i tak jak on jestem reporterem-podróżnikiem. W moich filmach i książkach pokazuję dzieciom świat, zwierzęta i dalekie kultury! Uwielbiam podróżować!
Byłam w wielu ciekawych krajach na różnych kontynentach. W Afryce zwiedziłam m.in. Etiopię, Zanzibar, Kenię, Tanzanię i Mauritius. W Azji - Tajlandię, Kambodżę, Malezję, Indonezję, Filipiny, Wietnam, Sri Lankę, Birmę i Japonię. W Ameryce Południowej - Peru, Boliwię, Chile, a w Północnej - Kostarykę, Panamę i ostatnio też Dominikanę.
Zapraszam cię w niezapomnianą podróż. Opowiem o pięknych miejscach, które poznałam, i o fascynujących zwierzętach, które zobaczyłam.
Świat jest cudowny i oczami wyobraźni możesz podróżować ze mną oraz przeżywać wspaniałe przygody! Pakuj się i jedź ze mną!
W TEJ KSIĄŻCE ZNAJDZIESZ DUŻO DODATKOWYCH TREŚCI MULTIMEDIALNYCH POUKRYWANYCH W TAJNYCH KODACH! BAW SIĘ ZE MNĄ. SZUKAJ TAJNYCH KODÓW I OGLĄDAJ FILMY!
Wydawnictwo: National Geographic
Data wydania: 2016-06-02
Spory kawał swiata mamy w tej książce:) Mnie najbardziej przypadły do gustu dwie przygody: szkolenie na ninja w Japonii oraz poszukiwania dwóch uroczych żabek w lasach deszczowych Panamy ( w tym jednej żabki trującej)
Cześć! Przedstawiam Ci mój nowy Przygodnik, czyli terminarz szkolny na rok 2018/2019 pełen fantastycznych przygód. W tym roku wyruszymy na niesamowitą...
Jak wyprawa, to tylko z plecakiem. Tym razem zapakujemy nasz plecak wspólnie. Zapełnimy go cudownymi wrażeniami, pasjonującymi przygodami i sporą...
Przeczytane:2018-07-10, Ocena: 5, Przeczytałam, 26 książek na 2018 rok,
Na Kostaryce poszukamy z Nelą ocelota, w Panamie żab: rzekotki czerwonookiej i drzewołaza złocistego, w Peru: lam, alpak, wikuni i gwanako oraz zwiedzimy tu Machu Picchu, zanurkujemy w Morzu Karaibskim, pojedziemy Drogą Śmierci w Boliwii, potem zobaczymy piaskowe wydmy w wietnamskim miasteczku Mui Ne, w Etiopii spotkamy dzikie plemiona, a w Japonii przejdziemy kurs ninja.