Nela i skarby Karaibów

Nazywam się Nela i mam jedenaście lat. A to jest już moja siódma książka.

W tej książce zabiorę cię na niesamowitą wyprawę! Odkryjemy Karaiby śladami Krzysztofa Kolumba, korsarzy i piratów. Poznamy miejsca, gdzie mogły zatonąć galeony i poszukamy skarbów na dnie morza! Wyruszymy do starych jaskiń, w których mieszkali kiedyś Indianie. Odkryjemy zatokę, w której kiedyś ukrywali się piraci. Zbadamy dno Morza Karaibskiego w poszukiwaniu zatopionych armat. Przeżyjemy wiele innych fantastycznych przygód!

Mam nadzieję, że wybierzesz się ze mną, bo nie będzie to tylko podróż po Karaibach, ale wyprawa prawdziwych odkrywców.

Świat jest cudowny i oczami wyobraźni możesz podróżować ze mną oraz przeżywać wspaniałe przygody! Pakuj się i wyruszamy!

Informacje dodatkowe o Nela i skarby Karaibów:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2017-04-11
Kategoria: Podróżnicze

Kup książkę Nela i skarby Karaibów

Nela i skarby Karaibów - opinie o książce

Avatar użytkownika - domiczyta
domiczyta
Przeczytane:2017-06-21, Ocena: 6, Przeczytałam, Alusiowe, Mam, Recenzenckie,
https://www.facebook.com/domiczyta/ Hej pasjonaci podróży! Ci mali i ci duzi! Jeśli aktualnie brak środków finansowych, brak czasu lub inne przeszkody uniemożliwiają Wam wyprawę śladami piratów z Karaibów, spokojnie możecie to zrobić z jedenastoletnią Nelą - Małą Reporterką :) Przepięknie wydana książka, a moim zdaniem nawet album "Nela i skarby Karaibów" - już siódmy tytuł w serii z małą podróżniczką spod znaku National Geographic - zabiera nas w barwną drogę, której punktem centralnym jest Morze Karaibskie. Unikatowe zdjęcia i ciekawe opisy, podane w przystępny sposób, zainteresują każdego młodego odkrywcę, zachęcając go do samodzielnego pogłębiania historii odkryć nieznanych lądów związanych z Krzysztofem Kolumbem, podążania tropem egzotycznych zwierząt, czy podziwiania bajkowych widoków znad raf koralowych. Do książki dołączona jest mapa skarbów, która powieszona nad łóżkiem dziecka może pobudzić w nim żyłkę badacza odległych miejsc! Nie możecie przegapić tej pozycji.
Avatar użytkownika - Mamut
Mamut
Przeczytane:2018-11-04, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki 2018,

Zdecydowanie ta część przygód Neli zawiodła mnie, nie dość że dziewczynka nie znalazła skarbu piratów, to za dużo tu map i informacji o korsarzach oraz piratach (jak bym miała ochotę na sylwetki i życiorysy, to bym sobie encyklopedię wzięła do czytania), a za mało tu spotkań ze zwierzetami. Z ciekawostek, które mnie zainteresowały to to, że w 2017 roku badacze ogłosili odkrycie nowego kontynentu- Zelandii (który niemal cały jest pod wodą).

Avatar użytkownika - Noelka
Noelka
Przeczytane:2017-03-30, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2017, Mam, Przeczytane,
Zabawy z Nelą. Zostań super odkrywcą!
Nela .0
Okładka ksiązki - Zabawy z Nelą. Zostań super odkrywcą!

Jak wyprawa, to tylko z plecakiem. Tym razem zapakujemy nasz plecak wspólnie. Zapełnimy go cudownymi wrażeniami, pasjonującymi przygodami i sporą...

Śladami Neli przez dżunglę, morza i oceany
Nela .0
Okładka ksiązki - Śladami Neli przez dżunglę, morza i oceany

Cześć! Nazywam się Nela i mam dziesięć lat. A to jest już moja piąta książka. Nie licząc ,,Kalendarza Przygodnika", oraz ,,Zabaw z Nelą" J. Gdy miałam...

Rok szarańczy
Terry Hayes