Skup się na 5 minut! Jak wyćwiczyć koncentrację i poprawić swoją wydajność

Aby osiągnąć znakomite wyniki, musisz się skupić. Skupienie uwagi przekłada się na lepszą efektywność i jakość pracy. To jednak nie wszystko: jeśli skoncentrujesz się na tym, co ma dla Ciebie najwyższą wartość, odczujesz przypływ pasji i kreatywności. Zaczniesz podążać do Twojego prawdziwego celu. Tymczasem rozproszenie uwagi stało się plagą naszych czasów. Media społecznościowe, powiadomienia, e-maile, bezproduktywne przemyślenia i emocje nie tylko uniemożliwiają skuteczną pracę, ale też - w nieco dalszej perspektywie - doprowadzają do utraty kontroli nad własnym życiem.

W tej książce znajdziesz kilkadziesiąt prostych, skutecznych i opartych na zdobyczach nauki ćwiczeń ułatwiających odzyskanie uważności i skupienie uwagi. Możesz je włączyć do codziennej rutyny, aby już wkrótce cieszyć się ich efektami. Ćwiczenia uważności pomogą Ci w błyskawicznym odzyskaniu pełnego kontaktu z chwilą obecną. Inne stanowią rodzaj treningu uwagi, aby stopniowo stawała się doskonalsza i mogła trwać dłużej. Z pewnością przydadzą Ci się również techniki koncentracji w różnych niesprzyjających sytuacjach albo gdy odczuwasz silne emocje. Wszystko po to, by stać się osobą skupioną, wydajną i zdyscyplinowaną.

Dzięki prostym ćwiczeniom opisanym w książce:

wytrenujesz swoją uważność

odczujesz natychmiastową poprawę wydajności

nauczysz się błyskawicznej koncentracji, nawet gdy odczuwasz niepokój lub strach

przejmiesz kontrolę nad swoim umysłem i nad swoim życiem

poradzisz sobie z nadmiernym pobudzeniem czy natrętnymi myślami

Skup się. Szybko. Masz pięć minut!

Informacje dodatkowe o Skup się na 5 minut! Jak wyćwiczyć koncentrację i poprawić swoją wydajność:

Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2021-08-24
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Five-Minute Focus: Exercises to Reduce Distraction, Improve Concentration, and Increase Performance
Język oryginału: angielski

Kup książkę Skup się na 5 minut! Jak wyćwiczyć koncentrację i poprawić swoją wydajność

Raj utracony
John Milton