Siostry gotują

Pochwała prowadzenia domu

Cudownie jest być panią domu. Mieć czas na to, by codziennie ugotować zdrowy obiad, zadbać o siebie, o męża, a przede wszystkim o dzieci i ich wychowanie.

Dla większości z nas to jednak abstrakcja. Musimy pracować i zajmować się domem, a przecież chcemy i powinnyśmy także dobrze wyglądać. Jak sobie z tym wszystkim poradzić?

Kobiety nie muszą być oceniane wyłącznie przez pryzmat sukcesów w pracy, kariery i awansu. Dużo ważniejsze od zawodowych ambicji jest to, czy w świecie nagminnie rozpadających się związków uda się nam utrzymać szczęśliwe małżeństwo i rodzinę oraz dobrze wychować dzieci.

Wraz z  Magdą uważamy, że to od nas, kobiet, zależy to, jaki będzie nasz dom.

Czy będzie miejscem ciepłym i dobrym, do którego każdy chętnie wraca, czy też wiecznie pustym mieszkaniem, którego cechą szczególną będą pudełka po pizzy na wynos. Czy będzie w nim czułość, troska i uczucie, czy będzie zadbany i spokojny. Bez złych emocji przynoszonych z pracy, za to z całą gamą uczuć domowników, które czasem trzeba okiełznać, czasem ukształtować a czasem po prostu dać się im ponieść. Wbrew temu, czym karmią nas współczesne media i przykłady wątpliwych autorytetów, my wierzymy w siłę rodziny. Bycie panią domu, choćby na pół etatu, może być wspaniałe i bardzo ,,apetyczne".

W naszej książce znajdziecie na to liczne dowody!

Informacje dodatkowe o Siostry gotują:

Data wydania: 2013-10-22
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Siostry gotują

Siostry gotują - opinie o książce

Avatar użytkownika - ksiazkowo_czyta
ksiazkowo_czyta
Przeczytane:2013-11-26, Ocena: 4, Przeczytałam, 2013, Mam, Recenzenckie/Autorskie,
Na wstępie pragnę podziękować Wydawnictwu Melanż za udostępnienie egzemplarza do recenzji. Anna Popek, znana prezenterka telewizyjna, wraz ze swoją siostrą Magdaleną, w książce tej przybliżają nam swoje zamiłowania kulinarne... W "Siostry gotują" znajdujemy bowiem całe mnóstwo przepisów na różnorakie dania. Zarówno te tradycyjne jak również te egzotyczne. Potrawy w zamyśle autorek mają być smaczne, lekkie, łatwe oraz szybkie w przygotowaniu... Nie jest to jednak tylko i wyłącznie książka kucharska... Znajdujemy w niej także odniesienia do rodzinnej tradycji pań, a także powroty do miejsc oraz smaków z dzieciństwa... Całości dopełniają zdjęcia dań oraz autorek co niewątpliwie czyni tę publikację jeszcze ciekawszą i przyjemniejszą w odbiorze...