Singielka/seniorka (niepotrzebne skreślić)

Czy wiecie, że po sześćdziesiątce czeka nas fantastyczne życie... i gorący seks?

Dziennikarka Anny Applebaum jest już w ,,pewnym wieku". Co więcej, jeśli nie chce stracić swojej kolumny o życiu seniorów w ,,San Francisco Times", musi ją nieco uatrakcyjnić. Aby to osiągnąć, nie zawaha się nawet zarejestrować w internetowym serwisie randkowym. Owszem, trochę wyszła z wprawy - nie była z mężczyzną od rozstania z mężem, który brał viagrę bynajmniej nie z myślą o swojej małżonce. Ale od czego rady przyjaciółek seniorek?

Anny szybko odkrywa, że faceci po sześćdziesiątce są dokładnie tacy sami jak reszta. Jedni chcą gadać tylko o zmarłych żonach, inni to skąpcy, którzy umawiają się w najtańszych jadłodajniach. Czy los w końcu się do niej uśmiechnie?

Barbara Rose Brooker jest pisarką, dziennikarką, wykładowczynią uniwersytecką i obrończynią praw człowieka. Była pomysłodawczynią pierwszego w historii Marszu Seniorów, który miał stanowić protest przeciwko dyskryminacji osób starszych.

Informacje dodatkowe o Singielka/seniorka (niepotrzebne skreślić):

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2014-02-12

Kup książkę Singielka/seniorka (niepotrzebne skreślić)

Singielka/seniorka (niepotrzebne skreślić) - opinie o książce

Avatar użytkownika - gocha
gocha
Przeczytane:2014-03-09, Ocena: 3, Przeczytałam, Czytam regularnie w 2014, Mam,
Barbara Rose Brooker w swojej powieści podejmuje ważny temat dyskryminacji osób starszych i chwała jej za to, jednak sposób, w jaki to robi jest daleki od doskonałości.Powieść jest infantylna, przeładowana sztucznymi dialogami i zapełniona papierowymi postaciami, sprawiającymi wrażenie karykatur bohaterek "Seksu w wielkim mieście".Walcząca ze stereotypami dotyczącymi wieku, autorka wpada w pułapkę stereotypowego przedstawiania kobiet i mężczyzn: te pierwsze szukają uczucia i dla niego gotowe są znosić upokorzenia, ci drudzy myślą tylko o jednym...Całość pozostawia czytelnika z mieszanymi uczuciami, z jednej strony: ważna tematyka miłości, w tym także fizycznej, osób starszych. Z drugiej niesmak wywołany sposobem, w jaki autorka temat przedstawiła.
Kyle
T.M. Piro