Siedem dni dla wieczności

ON ma urok diabła...ONA ma siłę anioła... Tematem powieści jest odwieczna walka dobra i zła. Aby tę sprawę ostatecznie rozwikłać, Bóg i Szatan postanawiają posłać na ziemię parę swoich najlepszych agentów. Przez siedem dni Zofia - wysłanniczka Nieba, mająca siłę i moc anioła, oraz Lucas - wysłannik Lucyfera, będą przebywać na ziemi. Komu uda się przeciągnąć ludzkość na swoją stronę? Zarządzanie nowym światem przypadnie zwycięzcy. Agenci mają przed sobą zaledwie siedem dni. Bóg i Lucyfer przewidzieli wszystko, oprócz jednego...To trzecia powieść Marca Levy, autora "Gdzie jesteś" i "A jeśli to prawda..." Tak jak i dwie poprzednie jest mocno osadzona w rzeczywistości amerykańskiej.

Informacje dodatkowe o Siedem dni dla wieczności:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: b.d
ISBN: 8373195254

Kup książkę Siedem dni dla wieczności

Siedem dni dla wieczności - opinie o książce

Mimo, że Marca Levy'ego uwielbiam, to tej pozycji nie mogę ocenić maksymalnie. Po opisie książki spodziewałam się wielkiej walki odwiecznych wrogów, jakiegoś apokaliptycznego starcia i ostatecznego rozstrzygnięcia. Tymczasem dostałam, owszem przyjemną w odbiorze, ale "tylko" historię miłosną i do tego napisaną jakby na szybko.
Dwoje przedstawicieli wrogich sobie obozów: Bożego i szatańskiego otrzymują misję: w siedem dni przeciągnąć na swoją stronę jak najwięcej ludzkich dusz. Nawet się dobrze nie "rozkręca" to przeciąganie, bo bohaterowie się spotykają i... tutaj powieść zmienia swój gatunek i staje się romansem.
Dodatkowo nie spodobała mi się zbytnio wizja Stwórcy jako Pana i Dyrektora firmy, a diabła jako Prezesa. Czyli Niebo i Piekło mają być wielkimi korporacjami? Jakoś mi się to nie widzi.

Avatar użytkownika - blackallie
blackallie
Przeczytane:2018-06-14, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2018,

Książka Siedem Dni Dla Wieczności to niezwykła historia, opowiadająca o losach dwójki ludzi - Zofii i Lucasa, którym powierzona została misja by walczyli w imię dobra lub zła by dożywotnio zakończyć spór o ludzkie dusze. Mamy okazję poznać bohaterów jeszcze przed powierzonym zadaniem, dlatego też można z łatwością dostrzec cechy, które czynią ich wyjątkowymi kandydatami dla tego wyzwania. Nie trudno się domyślić, że bohaterowie wkrótce się poznają i cała walka prowadzona przez Boga i Szatana staje się jedynie tłem dla coraz bardziej komplikujących się wydarzeń. I chociaż czasem zbyt zawiłe stają się opisy portów lub róznych firm i przedsiębiorstw to powieść uczy jednak świadomości jak łatwo można wpłynąc w dobry lub też gorszy sposób na drugiego człowieka i uczy również czym jest poświęcenie w imię miłości.

Avatar użytkownika - anikirax
anikirax