Sieci komputerowe w domu i w biurze. Biblia

Niezależnie od tego, czy łączysz dwa komputery w domu czy dziesięć w małym biurze, książka ta dostarczy Ci wszystkich potrzebnych informacji na temat sprzętu i oprogramowania. Dzięki niej będziesz mógł stworzyć i zarządzać swoją siecią peer-to-peer lub klient-serwer.

Ekspert i konsultant Sue Plumley w prostych słowach wyjaśni Ci podstawy działania sieci. Następnie pokaże Ci, w jaki sposób optymalizować jej wydajność, współdzielić pliki, zarządzać kolejką wydruków, wykonywać kopie zapasowe i inne. Książka ta zawiera informacje potrzebne do połączenia wszystkiego w sieć i utrzymywania jej w ruchu!

Znajdziesz w niej dokładne omówienie tematu sieci w domu i w biurze. Poznaj sprzęt i oprogramowanie! Poznaj okablowanie i połączenia sieciowe, włączając w to rozwiązania wykorzystujące istniejące linie telefoniczne. Zaplanuj i skonfiguruj strukturę usług katalogowych. Poznaj założenia nazewnictwa w twojej sieci! Zainstaluj drukarki sieciowe, skanery, napędy CD-ROM, napędy Zip! Współdziel w sieci pliki, dyski, drukarki! Połącz do Internetu wielu użytkowników, używając jednego konta internetowego. Wysyłaj pocztę elektroniczną poprzez sieć lub Internet. Dodaj komputer Macintosh do sieci składającej się z komputerów PC. Pokaż innym użytkownikom w jaki sposób używać sieci. Rozwiązuj problemy -- od połączeń, drukowania do szybkości, haseł i identyfikatorów użytkowników. "Sieci komputerowe w domu i w biurze. Biblia" -- książka zawiera kompletne i sprawdzone informacje jak: stworzyć własną sieć komputerową; skonfigurować usługi, protokoły i bezpieczeństwo; rozwiązywać problemy i naprawiać awarie sieci.

Informacje dodatkowe o Sieci komputerowe w domu i w biurze. Biblia:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2001-08-13
Kategoria: Poradniki
ISBN: 8371973764

Kup książkę Sieci komputerowe w domu i w biurze. Biblia

Sieci komputerowe w domu i w biurze. Biblia - opinie o książce