Sekretne życie owadów

Ta kolorowa jak łąka książka, poprzez barwny tekst i zachwycające ilustracje, odsłania przed nami sekretne życie owadów.

W oryginalny sposób przedstawia wiele przyrodniczych ciekawostek. Dzięki niej dzieci dowiedzą się, jak zbudowane są owady, jak wyglądają ich domy i co charakteryzuje ich środowisko życia. Poznają m.in. nakrapiane biedronki, mieniące się wszystkimi kolorami tęczy motyle, pracowite mrówki, świetliki świętojańskie, chrabąszcze, cykady, patyczaki, wytwarzające miód pszczoły i egzotyczne modliszki... Och, nie sposób wymienić wszystkich owadów, których sekrety odsłoni przed nami ta wspaniała publikacja. Dzięki informacjom w niej zawartym mali czytelnicy uświadomią sobie, że owady nie tylko są fascynujące, ale i niezbędne dla ludzi, zwierząt, roślin i całego środowiska.

Oprócz entomologicznych faktów na stronach książki znajdziemy opowiadania (pochodzące z mitologii, baśni i ludowych przekazów), które sprawią, że sekretne życie owadów pochłonie nas bez reszty.

Informacje dodatkowe o Sekretne życie owadów:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2025-04-07
Kategoria: Inne
Tytuł oryginału: The Secret Life of Bugs

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Opowiadania dla dzieci i młodzieży Publikacje popularne dla dzieci i młodzieży Publikacje encyklopedyczne i słownikowe dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 6 lat

Kup książkę Sekretne życie owadów

Sekretne życie drzew
Moira Butterfield0
Okładka ksiązki - Sekretne życie drzew

Ta zielona jak liście książka, poprzez barwny tekst i zachwycające ilustracje, odsłania przed nami sekretne życie drzew. W oryginalny sposób przedstawia...

Ulubione miejsca 100 podstawowych słówek
Moira Butterfield0
Okładka ksiązki - Ulubione miejsca 100 podstawowych słówek

Ulubione miejsca 100 podstawowych słówek angielskich to książeczka do nauki języka angielskiego dla najmłodszych. Obrazkowy słowniczek...

Kyle
T.M. Piro