Samodzielna firma. Załóż i rozwiń własną firmę

Niedostatek to największy atut Samodzielnego Przedsiębiorcy -- zmusza Cię do dobrego gospodarowania, zbaczania z utartych ścieżek i wymyślania czegoś nowego... No i nie stracisz wielkich pieniędzy, jeśli przedsięwzięcie się nie powiedzie. Firmę możesz uruchomić w każdej chwili. Nie musisz czekać w nieskończoność na kredyt bankowy, wspólnika czy dotację. Oto moja rada: zapomnij o tradycyjnej mądrości mówiącej, że do wystartowania w biznesie potrzebujesz opasłego biznesplanu. I zacznij działać natychmiast, z nieskażonym umysłem.

Osiągnij szybki zysk Nie uzależniaj się od banku Stwórz coś nowego

Masz do wyboru: stać się niewolnikiem banku i biznesplanu i liczyć na czyjąś pomoc albo samodzielnie rzucić się na głęboką wodę. Jestem przekonany, że wybierzesz tę drugą opcję. Ja tak zrobiłem -- najpierw stworzyłem małą firmę, a potem przekształciłem ją w imperium. Ty zrób to samo: zostań ekspertem w wybranej dziedzinie, zakończ sukcesem pierwszą sprzedaż, zrezygnuj ze zbędnych kosztów: telefony, kolorowe broszury, podróże, ściągaj należności i przyspieszaj spływ gotówki, zwracaj na siebie uwagę klientów, unikając drogiej reklamy, znajdź dobrych pracowników i odpowiednio ich zmotywuj, wygrywaj z dużymi firmami, które mają więcej pieniędzy.

"Wizja, inspiracja i impuls do działania. Oto, co da Ci ta książka, napisana z myślą o rzeszach Samodzielnych Przedsiębiorców" Rich Karlgaard,
wydawca magazynu Forbes

Informacje dodatkowe o Samodzielna firma. Załóż i rozwiń własną firmę:

Wydawnictwo: Onepress
Data wydania: 2006-05-25
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Samodzielna firma. Załóż i rozwiń własną firmę

Samodzielna firma. Załóż i rozwiń własną firmę - opinie o książce