Sądecka góra tabor

Ponad 140 przepięknych fotografii pokazujących we wszystkich porach roku słynącą jako miejsce pielgrzymek z całej Polski i zza granicy, 700- letnią Bazylikę Kolegiacką Św. Małgorzaty zwaną "matką kościołów sądeckich", Sanktuarium Przemienienia Pańskiego z cudownym wizerunkiem Chrystusa. Miejsce, które darzył szczególnym sentymentem także Ojciec Święty. Album zawiera zdjęcia z kanonizacji św. Kingi, której w 1996 roku na Ziemi Sądeckiej dokonał Jan Paweł II. Niezwykle barwnie pokazane doroczne uroczystości religijne: centralne uroczystości odpustowe ku czci Przemienienia Pańskiego, uroczystości żałobne po śmierci Ojca Świętego Jana Pawła II, słynne Nieszpory Ludźmierskie; oratorium Jana Kantego Pawluśkiewicza i Leszka A. Moczulskiego. Fotografie archiwalne od 1916 roku! pokazujące dramatyczną historię Sanktuarium poprzez ostatnie 100 lat w tym także fotografie z udziałem Karola Wojtyły goszczącego w Bazylice w 1971 roku. Napisany ze swadą tekst, w sposób wnikliwy prezentujący 700 - letnią historię Sanktuarium, cudownego oblicza Chrystusa oraz współczesność.

Informacje dodatkowe o Sądecka góra tabor:

Wydawnictwo: brak danych
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 83-60292-23-X

Kup książkę Sądecka góra tabor

Sądecka góra tabor - opinie o książce