Równowaga. Jak ogarnąć dietę i odzyskać spokój

Żyjemy w kulturze diet. Jaki ma to na nas wpływ? Skąd biorą się nasze problemy z jedzeniem i jak sobie z nimi radzić? Jak odczytywać płynące z ciała sygnały i odróżniać fizjologiczne od emocjonalnych? W jaki sposób praktykować ciałożyczliwość wśród wszechobecnej presji, by być idealną? Książka odpowiada na te i wiele innych pytań, a zawarte w niej porady i zestawy ćwiczeń pomogą w nauce zaufania do własnego ciała oraz odbudowaniu zdrowych relacji z jedzeniem, sobą i innymi ludźmi.

AGATA GŁYDA - psycholog, certyfikowana psychoterapeutka poznawczo-behawioralna, specjalistka psychodietetyki, a także doświadczona terapeutka indywidualna i grupowa. Jest autorką bloga psycholognadiecie.pl oraz promotorką racjonalnego podejścia do diety. Jej misja to pomaganie kobietom ,,w osiągnięciu równowagi, a nie najniższej wagi".

,,Książka stanowi zgrabne podsumowanie idei, które biorąc pod uwagę aktualną wiedzę z psychologii, są kluczowe dla kształtowania zdrowej relacji z jedzeniem. W sposób pełny lekkości i empatii autorka przekazuje tu ogrom merytorycznych treści, moim zdaniem bardzo potrzebnych osobom, które chcą odzyskać kontrolę nad odżywianiem oraz zadowolenie z własnego ciała i z siebie".

(dr Anna Januszewicz - psycholog, specjalistka psychodietetyki, prezeska Towarzystwa Psychodietetyki; Instytut Psychodietetyki)

Informacje dodatkowe o Równowaga. Jak ogarnąć dietę i odzyskać spokój :

Wydawnictwo: Publicat
Data wydania: 2021-04-14
Kategoria: Poradniki

Tagi: Poznań

Kup książkę Równowaga. Jak ogarnąć dietę i odzyskać spokój

Równowaga. Jak ogarnąć dietę i odzyskać spokój - opinie o książce

Ciało życzliwość
Agata Głyda 0
Okładka ksiązki - Ciało życzliwość

Ta książka to przewodnik budowania zdrowej relacji z ciałem, opartej na życzliwej trosce i szacunku. Dowiesz się z niej, skąd bierze się negatywny obraz...

Kyle
T.M. Piro