Raz i na zawsze, tom 1: Król nieumarły

Sekrety z mrocznej przeszłości zagrażają przyszłości Wielkiej Brytanii. Moc kryjąca się w odnalezionej pochwie Excalibura może sprawić, że wypełni się mroczna przepowiednia i król Artur powstanie z martwych. Emerytowana łowczyni potworów, Bridgette McGuire i jej niczego nieświadomy wnuk Duncan będą musieli stawić czoła mitycznemu zagrożeniu. Kolejna nowa i ciesząca się popularnością seria z Boom!Studios

Informacje dodatkowe o Raz i na zawsze, tom 1: Król nieumarły :

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2022-03-07, Ocena: 4, Przeczytałem,

ARTURIAŃSKIE LEGENDY OŻYWAJĄ

Kieron Gillen powraca z nową serią. Do tej pory stworzył wiele tytułów, żadnym jednak nie zachwycił, nawet jeśli miewały momenty, które mnie kupowały. I nie zachwycił mnie też ,,Raz na zawsze", typowym heroic fantasy łamanym przez urban fantasy łamanym przez horror, które czyta się bez bólu, ale i bez zafascynowania tematem,

Zagrożenie rodem z czasów arturiańskich powraca. Dawne brytyjskie mityczne stworzenia i sekrety z przeszłości wysp wychodzą na światło dzienne, a król Artur może powrócić. Na tym tle dzieją się losy Bridgette McGuire, emerytowanej łowczyni stworów i jej wnuka Duncana. Kobieta chce powstrzymać to, co nadciąga, wnuk o niczym nie ma pojęcia, ale zostaje wmieszany w wydarzenia i musi stawić im czoło. A zagrożenie nie śpi!

Avatar użytkownika - isil
isil