Psychologiczne konteksty komunikacji

Jest to praca znacząca w obszarze dyskursu na temat komunikowania społecznego, wnosi żywą i bogatą intelektualnie refleksję nad tym podstawowym procesem społecznym. Zespół autorów podejmuje problemy z trzech obszernych i kontrowersyjnych poznawczo i praktycznie wątków, czyli kwestii komunikacji niewerbalnej, komunikacji ukierunkowanej na manipulację i komunikacji odnoszonej do kontekstu kulturowego. Owe ambitne zamierzenia zostały w metodologicznie poprawny i bardzo inspirujący sposób zrealizowane w trakcie badań empirycznych, których referowaniu poświęconych jest wiele artykułów, a także w eseistycznie ukształtowanych wypowiedziach o wysokim współczynniku samodzielności myślowej. Praca ta jest dowodem ewolucji wiedzy o komunikowaniu w psychologii polskiej - to już nie tylko powtórki i reinterpretacje myśli zachodniej, ale własne, przemyślane i dojrzałe do krytycznego ujęcia podejścia do wielu aspektów tej probiematyki. prof, dr hab. Zbigniew Nęcki Uniwersytet Jagielloński (fragment recenzji)

Informacje dodatkowe o Psychologiczne konteksty komunikacji:

Data wydania: b.d
Kategoria: Psychologia
ISBN: 83-7432-102-4

Kup książkę Psychologiczne konteksty komunikacji

Psychologiczne konteksty komunikacji - opinie o książce

Avatar użytkownika - elphaba
elphaba