Przyszłość według Dilberta: Na skrzydłach głupoty w XXI wiek

Tom 3 cyklu Dilbert

Przenikliwa i komiczna wizja społeczeństwa XXI wieku ilustrowana komiksami o Dilbercie. Na początek dobra wiadomość: w XXI wieku natura ludzka zmieni się tylko nieznacznie.

Większością z nas będą nadal kierować trzy niezmienne zasady: głupota, egoizm i pożądliwość, tyle że wspomagać nas będzie bardziej rozwinięta technika. Jak więc będzie wyglądać przyszłość? Oto kilka przepowiedni:

* Powstaną rozwiązania technologiczne umożliwiające pracownikom obijanie się w pracy bez utraty pensji Zorientujemy się, że stworzenia, które braliśmy za przybyszów z innej planety, to łebscy ludzie mieszkający w Szwajcarii
* Wszelka praca zostanie "odbalastowana", aż całą robotę na planecie będzie wykonywał jeden facet Obecnie żyjący ludzie będą wyglądać jak maszkary w oczach doskonale genetycznie opracowanych dzieci przyszłości
* Będzie coraz bardziej oczywiste, że konkurencja jest tak samo ciężko myśląca jak my
* Łatwo znajdzie się klienta tak naiwnego, że kupi każdy produkt, nawet najbardziej bezwartościowy i bezużyteczny
* Media będą zabijać sławne osoby, by wykreować wiadomości, które ludzi obchodzą
* Dwie rzeczy nie poprawią się nigdy - komunikacja lotnicza i siodełka rowerowe
* Uczeni opracują metodę przekształcenia głupoty w czyste paliwo

A tego surowca - jak dowodzą książki Scotta Adamsa - nie zabraknie!

Informacje dodatkowe o Przyszłość według Dilberta: Na skrzydłach głupoty w XXI wiek:

Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2001 (data przybliżona)
Kategoria: Komiksy

Kup książkę Przyszłość według Dilberta: Na skrzydłach głupoty w XXI wiek

Zasada Dilberta
Scott Adams 0
Okładka ksiązki - Zasada Dilberta

Jak poradzić sobie z codziennymi absurdami w pracy, by przetrwać i osiągnąć to, co chcemy Dilbert - biurowy superbohater lat 90., pojawiający się w 1550...

Okruchy Boga: Psychologiczny eksperyment myślowy
Scott Adams0
Okładka ksiązki - Okruchy Boga: Psychologiczny eksperyment myślowy

Książka "Okruchy Boga" jest psychologicznym eksperymentem, który dzięki zastosowaniu pewnych technik hipnozy odświeży twoje spojrzenie na świat. We wstępie...

Kyle
T.M. Piro