Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

Ocena: 0 (0 głosów)

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.

Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.

Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka - mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.

Informacje dodatkowe o Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne:

Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2016-06-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788377859735
Liczba stron: 400

więcej

Kup książkę Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne - opinie o książce

Inne książki autora
Alkoholowe dzieje świata
Andrzej Fiedoruk0
Okładka ksiązki - Alkoholowe dzieje świata

Portery, giny, calvadosy, tequile, rosolisy i koniaczki, miody i bimberki... Napojów przynoszących radość i dodających osobliwego uroku każdej biesiadzie...

Sekrety jedzenia
Andrzej Fiedoruk0
Okładka ksiązki - Sekrety jedzenia

A gdyby tak móc zajrzeć do wszystkich kuchni, garnków, pieców, restauracji i za sklepowe lady? Posmakować potraw z antycznych stołów i peerelowskich imienin...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy