Przedszkolak poznaje przyrodę. Życie na Ziemi

Książka, która uwrażliwia na piękno świata, rozbudza dziecięcą ciekawość i uczy zachowań proekologicznych. Przyda się na wycieczce, w domu, przedszkolu i szkole.

Co wyróżnia tę publikację?

o Ilustracje - dostosowane do dziecięcej wrażliwości, wiernie prezentują gatunki polskiej flory i fauny - są głównym nośnikiem informacji.

o Objaśnienia - skondensowane i prosto sformułowane ciekawostki uzupełniają treść ilustracji.

o Tematyka rozdziałów, np.: zmienność pór roku, przystosowanie zwierząt i roślin do różnych środowisk, współistnienie zwierząt i ludzi.

o Pytania sprawdzające, co dziecko zapamiętało po lekturze poszczególnych rozdziałów.

o Naklejki - uatrakcyjnią zabawę z książką i ułatwią zapamiętywanie poznanych zwierząt i roślin.

Informacje dodatkowe o Przedszkolak poznaje przyrodę. Życie na Ziemi:

Przedszkolak poznaje przyrodę. Życie na Ziemi - opinie o książce

Książeczka z okienkami. Na wsi
Agnieszka Bator0
Okładka ksiązki - Książeczka z okienkami. Na wsi

Puk, puk! Kto tam? Co się tu kryje? Niespodzianka? Otwórz i sprawdź! Książeczki z otwieranymi okienkami zachęcają do pierwszych lektur...

Mały miś uczy się sam ubierać. Aktywizująca książeczka z naklejkami 2+
Agnieszka Bator0
Okładka ksiązki - Mały miś uczy się sam ubierać. Aktywizująca książeczka z naklejkami 2+

Aktywizujące książeczki o małym misiu to propozycja dla każdego maluszka. Dzieci, bawiąc się naklejkami i wypełniając proste zadania, pomagają małemu...