Książka adresowana jest do uczniów szkół gimnazjalnych i liceów (klasy informatyczne), słuchaczy pomaturalnych studiów informatycznych, studentów pierwszych lat studiów, nauczycieli oraz zainteresowanych osób, które rozpoczynają naukę lub uczą się języka programowania Turbo C++ (DOS) i chciałyby w krótkim czasie skorzystać z dobrodziejstw programowania w zintegrowanym i wizualnym 32-bitowym środowisku C++ Builder (Windows). W książce zamieszczono prosty kurs programowania zawarty w 15 lekcjach, który zilustrowano elementarnymi przykładami w obu językach programowania. Kurs obejmuje następujące tematy: - Wprowadzenie do programowania - Deklarowanie stałych i zmiennych - Operacje wejścia/wyjścia - Proste działania arytmetyczne - Podejmowanie decyzji w programie - Wielokrotne wykonywanie pewnych sekwencji instrukcji - Tablice - Podprogramy - Prosta grafika - Przechowywanie powiązanych informacji - Elementy programowania obiektowego - Wskaźniki - Zmienne dynamiczne Wszystkie programy zamieszczone w książce można znaleźć w postaci gotowych plików na CD dołączonym do książki.
Informacje dodatkowe o Programuję w językach C/C++ i C++ Builder:
Wydawnictwo: Mikom