Programowanie w języku C#

Każdy z nas zadał sobie przynajmniej raz pytanie, czy warto uczyć się nowego języka programowania. Autor książki udowadnia, że warto. Książka opisuje zalety i możliwości języka C#. Jej zaletą jest to, że wyrosła z osobistych doświadczeń autora, który uczestniczył w tworzeniu tego języka i dlatego zna wszystkie jego tajemnice. Książka opisuje takie zagadnieniami, jak: klasy, struktury, atrybuty, instrukcje, sterowanie wykonywaniem kodu, tablice, delegacje i zdarzenia, obsługa wyjątków oraz unikatowe możliwości współpracy z innym kodem, oferowane przez platformę .NET. Jest adresowana zarówno dla średnio zaawansowanych programistów, jak i tych, którzy mają już duże doświadczenie w tym zakresie.- Błyskawiczne poznawanie tajników języka C#- Programowanie przy użyciu języka C# i innych komponentów platformy .NET- Szczegółowe informacje na temat funkcjonalności języka plus \\"szybki start\\"- Pisanie komponentów bezproblemowo integrujących się z platformą .NET- Opis języka C# zorientowanego na potrzeby programistów korzystających z języka C++, Java i Visual BasicWszystkie zawarte w książce informacje pochodzą wprost z zespołu firmy Microsoft projektującego język C#. Całość kodu źródłowego dla tej książki jest dostępna pod adresem

Informacje dodatkowe o Programowanie w języku C#:

Wydawnictwo: Mikom