Programowanie w języku C. Ćwiczenia praktyczne. Wydanie II

Poznaj podstawy języka C Naucz się programowania strukturalnego Przećwicz swoje umiejętności

Poznaj w praktyce podstawowe narzędzie pracy profesjonalnych programistów!

Opracowanie języka C było milowym krokiem w historii rozwoju informatyki i choć od czasu jego powstania minęło już niemal czterdzieści lat, nadal jest to jeden z najbardziej popularnych języków programowania na świecie. Zawdzięcza to swojej elastyczności, dużym możliwościom, wysokiej wydajności działania, łatwości tworzenia i konserwacji kodu oraz niezależności od platformy sprzętowej. Nie bez znaczenia jest też fakt, że na jego składni oparte są inne nowoczesne języki wysokiego poziomu, takie jak C++, C# czy Java - i że to właśnie jego poznanie jest często pierwszym krokiem na drodze do kariery profesjonalnego programisty.

Niezależnie od tego, z jakich powodów chcesz nauczyć się języka C, doskonałą pomocą okaże się książka "Programowanie w języku C. Ćwiczenia praktyczne. Wydanie II ". Poprawiona i uzupełniona edycja ćwiczeń bezboleśnie wprowadzi Cię w świat programowania strukturalnego. Poznasz podstawowe pojęcia związane z językiem C i zasady tworzenia poprawnego kodu, nauczysz się prawidłowo korzystać z różnych typów danych i instrukcji, a także dowiesz się, jak przeprowadzać operacje wejścia-wyjścia. Zgłębisz również tajniki bardziej zaawansowanych technik, takich jak używanie wskaźników, tablic i struktur. Jeśli chcesz zacząć przygodę z programowaniem w C, trafiłeś na idealną książkę!

Podstawy tworzenia kodu w C Definiowanie stałych i zmiennych oraz ich używanie Stosowanie prostych i złożonych typów danych Używanie instrukcji warunkowych i tworzenie pętli Korzystanie z funkcji standardowych Posługiwanie się łańcuchami znakowymi Operacje związane ze strumieniami wejścia-wyjścia Definiowanie i używanie wskaźników do danych i funkcji

Nauka języka C jeszcze nigdy nie była tak prosta!

Informacje dodatkowe o Programowanie w języku C. Ćwiczenia praktyczne. Wydanie II:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2011-05-17