Program Ochrony Roślin Warzywnych Uprawianych w Polu powstał przy współpracy z naukowcami z Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach.
Omówione są w nim następujące zagadnienia z zakresu ochrony warzyw: stosowanie fungicydów, zoocydów oraz żywych organizmów w programach ochrony, nawozy i inne substancje stosowane w ochronie przed chorobami i szkodnikami, środki zwiększające przyczepność, regulatory wzrostu, progi ekonomicznego zagrożenia dla ważniejszych szkodników warzyw, szczegółowe programy ochrony warzyw uprawianych w polu, programy ochrony przed chwastami, herbicydy i adiuwanty - terminy i dawki.
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2018-01-02
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN:
Liczba stron: 264
"Najpiękniejsze polskie apartamenty" to kolejna publikacja z cyklu Biblioteki miesięcznika VILLA. Album jest adresowany do wszystkich, którzy...
Książka jest zbiorem dwudziestu sześciu referatów wygłoszonych na ogólnopolskiej konferencji naukowej: Zadania edukacji polonistycznej w obliczu jednoczącej...
Chcę przeczytać,