Potrójna Tożsamość

Tom 3 cyklu Światło wschodu

Trzecia część opowieści Hellera to analiza manipulacji. Bohater, sam zmanipulowany, stara się odzyskać panowanie nad ową manipulacją, być nie tylko jej przedmiotem, ale i podmiotem.

Chce zawładnąć wywiadowczymi technikami manipulowania, aby je, po swojemu, ucywilizować, uczynić przyjaznymi, dla własnego planu życia. Czy uda mu się być i człowiekiem, i agentem?

Warto przeczytać tę powieść do ostatniej strony, aby dowiedzieć się, jaką puentę szykuje nam autor, jest bowiem zaskakująca.

Informacje dodatkowe o Potrójna Tożsamość:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2024 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: Potrójna Tożsamość
Język oryginału: Polski

Kup książkę Potrójna Tożsamość

Potrójna Tożsamość - opinie o książce

" [...] Chciałem panu tylko powiedzieć, że jest pan bardzo dobrym kłamcą. [...]"

To była czysta przyjemność sięgnąć po trzecią część serii z cyklu "Światło wschodu" autorstwa Adama Hellera i Izabeli Stanek pod tytułem "Potrójna tożsamość".

Poza szpiegiem Adamem poznałam dalsze losy jego dziewczyny Weroniki. Bardzo mnie to cieszy. Chciałabym lepiej ją poznać. Mam nadzieję, że autorzy pomyślą i o niej w kolejnych częściach, o ile takie powstaną. Ona jest dla mnie jak dziewczyna Bonda. Skrywa w sobie wiele tajemnicy. Mam nadzieję, że kiedyś je przed nami odkryje. Oczywiście Adam jest moim zdaniem polskim Jamesem Bondem. Po tym, co w tej części przejdzie, w pełni na to zasługuje.

Nie wiem, jak to robią Adam Heller i Izabela Stanek, ale dla mnie ich historię z książki na książkę są coraz lepsi. Aż strach pomyśleć, co tam będzie dalej.

Postać Adama jest dla mnie nietypową zagadką. Jestem ciekawa, ile jeszcze asów ukrywa w swoim rękawie. Jest bardz pojętnym uczniem, więc nigdy nic nie wiadomo.

"Potrójna tożsamość", to bardziej powieść szpiegowska. Jest tu pełno niebezpieczeństw i czyhających pułapek. Czy Adam jest idealnym aktorem, który perfekcyjnie gra swoją rolę? Dla którego wywiadu pracuje? Czy zdradzi Polskę dla swoich Ukraińskich braci? A może wmiesza się ktoś trzeci?

Jeżeli śledzicie losy Adama od samego początku, to powinniście przeczytać "Potrójną tożsamość". Jeżeli jeszcze nie znacie dwóch pierwszych tomów "Światła wschodu" i "Mroku zachodu", to radzę wam to szybciutko nadrobić. Bez ich znajomości nie podchodźcie do tej części, bo możecie nie zrozumieć. I niestety nie dowiecie się, co przeszedł Adam, żeby znaleźć się, tu gdzie teraz jest.

Ciekawa fabuła sprawiła, że książkę pod tytułem "Potrójna tożsamość" autorstwa Adama Hellera i Izabeli Stanek przeczytałam bardzo szybko. Akcja jest w miarę szybka i czasami powodowała szybsze bicie mojego serca.

Jeżeli tak jak ja lubicie czytać książki sensacyjno-szpiegowskie, których akcja toczy się w wielu krajach, to śmiało sięgnijcie po serię "Światło wschodu".

Z niecierpliwością czekam na czwartą część. Po tym co Adam przeżywał w tej części, wiem, że kolejny tom będzie również bardzo emocjonujący.

Ps.

Tak jak w poprzednich częściach, tak i tutaj główny bohater często zwraca się do Boga. Bardzo mi się to podobało.

Światło Wschodu
Izabela Stanek0
Okładka ksiązki - Światło Wschodu

Jest to pierwsza część trylogii Światło Wschodu. Akcja powieści rozgrywa się w 99% w Ukrainie w latach 2004- 2005 rok. Jest to opowieść o facecie, który...

Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak