Poradnik ryczałtowca

Poradnik ryczałtowca" wyjaśnia, kto i na jakich zasadach może korzystać z ryczałtu jako formy opodatkowania, gdyż rok 2007 przyniósł ogromne ograniczenia w tym zakresie. Pozycja ta pozwala również na podjęcie decyzji, czy ryczałt ewidencjonowany jest właściwą formą opodatkowania. W sposób jasny i przejrzysty opisane zostały sytuacje i warunki na jakich można wybrać tę formę opodatkowania, a także dla jakich podmiotów jest ona niedopuszczalna. Wyjaśnione zostały także przypadki, w których traci się prawo do ryczałtu oraz jaka jest wysokość obciążenia podatkowego, a więc według jakich stawek opodatkowane są poszczególne rodzaje działalności gospodarczej. Książka ta umożliwia dokonanie wyboru optymalnej z punktu widzenia wielkości obciążeń podatkowych formy opodatkowania. Dowiecie się z niej Państwo również o obowiązkach związanych z ewidencjonowaniem uzyskanych przychodów, a także o obowiązkach ryczałtowca jako pracodawcy w przypadku zatrudniania pracowników. Znajdziecie Państwo także informacje o przysługujących ryczałtowcom odliczeniach od przychodu i od ryczałtu.

Informacje dodatkowe o Poradnik ryczałtowca:

Wydawnictwo: WSZECHNICA PODATKOWA
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne

Kup książkę Poradnik ryczałtowca

Poradnik ryczałtowca - opinie o książce