Pora na wycieczkę. 108 najpiękniejszych punktów widokowych w Małopolsce.

Pora na wycieczkę. 108 najpiękniejszych punktów widokowych w Małopolsce

Odkryj niezwykłe zakątki Małopolski! Ta książka zabierze Cię w niezapomnianą podróż po malowniczych punktach widokowych tego regionu. Wędruj po górskich szczytach, malowniczo położonych zamkach i urokliwych miasteczkach – to wyprawa, która otworzy przed Tobą nowe perspektywy i zapozna Cię z fascynującym regionem. Znajdziesz tu zbiór pięknych punktów widokowych, ciekawych historii, atrakcji i pomysłów na krótsze i dłuższe wyjazdy. To przewodnik zrodzony z pasji i miłości do wycieczek, który pozwoli Ci przekroczyć granice codzienności i przeżyć liczne przygody w województwie małopolskim.

Informacje dodatkowe o Pora na wycieczkę. 108 najpiękniejszych punktów widokowych w Małopolsce.:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2024-04-24
Kategoria: Podróżnicze
Język oryginału: Polski

Kup książkę Pora na wycieczkę. 108 najpiękniejszych punktów widokowych w Małopolsce.

Pora na wycieczkę. 108 najpiękniejszych punktów widokowych w Małopolsce. - opinie o książce

Każda pora roku jest dobra na zwiedzanie, chociaż w te ciepłe miesiące jest to zdecydowanie lepszą opcją, ponieważ dzień jest dłuższy i możemy podziwiać piękne widoki, ile tylko chcemy. Jednak to długie jesienne wieczory sprawiają, że mamy czas dobrze zaplanować wiosenne podróże, spisać listę miejsc wartych odwiedzenia i dobrze się do tego przygotować.
Pora na wycieczkę to przewodnik zawierający w sobie aż 108 najpiękniejszych punktów widokowych w Małopolsce, mamy tutaj podane miasta lub pewne miejsca i w nich podpunkty, gdzie dokładnie mamy się udać, kilka z nich to:
- Wyżyna Krakowsko-Częstochowska,
- Podgórze Rożnowskie,
- Podgórze Ciężkowickie,
- Obniżenie Gorlickie,
- Beskid Mały.
Uwierzcie mi, że tego jest dużo więcej i sama byłam w szoku, ile oferuje nam ten region, zwiedzania jest tam całkiem sporo, można spokojnie zaplanować sobie całe wakacje lub ferie zimowe. Każde miejsce zawiera takie informacje jak czy miejsce jest płatne, czy damy rade wjechać tam wózkiem dziecięcym lub inwalidzkim, czy można tam wchodzić ze zwierzętami lub jaki to jest poziom trasy łatwy, czy trudny. Dzięki tym wszystkim informacjom nic nas nie zaskoczy i będziemy bardzo dobrze przygotowani, nic tak nie potrafi rozczarować, jak dowiedzenie się na miejscu, że jednak nie możemy czegoś zobaczyć.
Każdy opis miejsca jest dość krótki same najważniejsze informacje, najczęściej są to tylko dwie strony, ponieważ miejsc mamy tutaj bardzo dużo, a wszystko zostało upchnięte w całkiem nieduży przewodnik. W całej książce znajdziemy też kody QR, dzięki którym po zeskanowaniu zostaną pokazane nam dane trasy, a na końcu mamy specjalne strony do zbierania pieczątek.

Avatar użytkownika - asia_czyta_ksiaz
asia_czyta_ksiaz
Przeczytane:2024-11-10,

Uwielbiam urlop spędzać aktywnie w górach. Dlatego z miłą chęcią sięgnęłam właśnie po ten poradnik a nawet przewodnik po pięknej Małopolsce. Autorzy opisują wieże widokowe, ruiny zamków i oczywiście piękne szczyty gór i wzgórz. A wszystko ma swoj wspólny punkt - przecudowna panorama rozpowszechniająca się wśród tych wszystkich szczytów, a to wynagradza każdy pokonany trud podczas docierania na wybrany szczyt.
~
Dzięki temu przewodnikowi na pewno zaplanuje swój przyszłoroczny urlop. A pomoże mi w tym zawarta na wyklejce mapa, zawierająca punkty, które szczegółowo są opisane na kartkach tej książki. Podoba mi się to, że autorzy szczegółowo informują czytelnika o danym miejscu. Można wszystko sobie łatwo zaplanować, gdyż opis zawra przede wszystkim środek transportu, czy dane miejsce wymaga biletu wstępu czy chociaż by to, że nasi czworonożni przyjaciele są w tym miejscu mile widziani.
~
Dla amatorów górskich wędrówek (jak ja 🤭) autorzy dodali trudność trasy, i fajnie, że głównie znajdują się w tej książce te łatwe do przebicia górskie szlaki. Kolejnym plusem dla każdego górskiego fana jest do, że każde opisane miejsce zawiera piękne fotografie. Co może dodatkową inspiracją do zaplanowana wycieczki w dane miejsce. Podoba mi się to, że autorzy dołączyli do każdej trasy kod QR, który przenosi nas automatyczne do trasy GPS a smaczkami są okraszone autorskie filmy Państwa Mleczek.
~
Muszę się tak troszkę pochwalić, że ja już klika tych punktów mam "zaliczonych", a niektóre z nich bardzo mnie zainspirowały do dalszej penetracji gór. Ja na pewno będę korzystać z tej wspaniałej książki i z całego serca mogę ją polecić takim osobą jak ja co kochają góry ale są totalnymi amatorami. Na pewno ułatwi to wybór odpowiedniego miejsca na Górski odpoczynek nie tylko dla zakochanych ale też dla całych rodzin. Na pewno każdy z Was znajdzie w tym przewodniku coś co go indywidualne zainteresuje. A ja lecę planować swój przyszły urop 🤣🖤

Dziękuję grupie wydawniczej Helion za egzemplarz ❤️

Kalendarz adwentowy