Podstawy fotomontażu i tworzenia kolaży

Patrząc na dzieła grafików komputerowych często zadajemy sobie pytanie, w jaki sposób udało im się osiągnąć tak wspaniałe efekty? Skomplikowane montaże i niezwykłe filtry tworzą nowe, fantastyczne światy dając ogromną swobodę twórcom. Do ich tworzenia potrzebne są dwa składniki: wyobraźnia i opanowanie odpowiednich narzędzi. O ile wyobraźnia to rzecz wrodzona, o tyle obsługi narzędzi można się nauczyć. I o tym właśnie traktuje książka, którą trzymasz w ręku.Książka "Podstawy fotomontażu i tworzenie kolaży" opisuje tworzenie własnych, oryginalnych grafik z użyciem Photoshopa 7 i Illustratora 10. Luanne Seymour Cohen pokazuje kilkadziesiąt ciekawych i cennych technik tworzenia kolaży i kompozycji graficznych, fotomontaży, złożonych wzorów lub efektów tekstowych. Jasne i klarowne opisy technik uzupełnione są wskazówkami usprawniającymi pracę, informacjami o skrótach klawiaturowych oraz kolorowymi rysunkami, które ilustrują wykonywane czynności.Poznasz: Efekty malarskie Kolorowanie i barwienie fotografii Tworzenie cieni Tworzenie obiektów trójwymiarowych Siatki perspektywiczne Wzorki i tekstury Efekty tekstowe Wyrafinowane efekty specjalneLuanne Seymour Cohen była dyrektorem kreatywnym w firmie Adobe Systems. Luanne zajmuje się projektowaniem graficznym od 25 lat. W firmie Adobe współpracowała ściśle z twórcami oprogramowania i analitykami podczas tworzenia oprogramowania graficznego tej firmy. Potrafi ona w przystępny sposób objaśnić nawet najtrudniejsze techniki i przekazać zaawansowaną wiedzę na temat Photoshopa i Illustratora.

Informacje dodatkowe o Podstawy fotomontażu i tworzenia kolaży:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: b.d
Kategoria: Informatyczne
ISBN: 83-7361-301-3

Kup książkę Podstawy fotomontażu i tworzenia kolaży

Podstawy fotomontażu i tworzenia kolaży - opinie o książce