Podróż do tyłu

Kiedy upłynie czas „Od nowiu do pełni”, rozpoczyna się „Podróż do tyłu” Przed laty, za czasów Rudolfa II Habsburga, na praskiej Złotej Uliczce narodził się Herbert Niemiec. Ożywiła go magia, wypełniły wspomnienia jego stwórcy, Bernharda von Rövershagena. Posłuchajcie opowieści o zmartwychwstałym „bracie” alchemika, który zapragnął wolności i wyruszył szukać własnego przeznaczenia w świecie, gdzie nadprzyrodzone przenika rzeczywistość.

Informacje dodatkowe o Podróż do tyłu:

Wydawnictwo: Fabryka Słów
Data wydania: 2011-06-11
ISBN: 978-83-7574-376-0

Kup książkę Podróż do tyłu

Podróż do tyłu - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2016-01-06, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 (285) książki w 2016 roku, Fantastyka, Mam,
Ciężko mi ocenić tą książkę. Opowiadania, z których się składa raz mi się podobały, raz nudziły. Dlatego oceniam tak pośrodku. Wszystkie łączy postać Herberta ożywieńca, który spotyka na swojej drodze różne osoby. Powoli poznajemy też jego historię, która spaja te małe opowieści w całość. Jak dla mnie za mało było akcji. Ale książka ma też sporo plusów. Jak już wspomniałam, czytało mi się momentami ją całkiem dobrze. Najbardziej spodobało mi się pierwsze i ostanie opowiadanie.
Avatar użytkownika - RoT
RoT
Przeczytane:2014-01-29, Ocena: 5, Przeczytałem,
Od nowiu do pełni
Hanna Fronczak0
Okładka ksiązki - Od nowiu do pełni

Praga za czasów Rudolfa II Habsburga to oaza magii. Mieszkają tu alchemicy i kabaliści, tworzący podwaliny dzisiejszej nauki. Nic dziwnego, że katowski...