Poczta elektroniczna to jeden z najwspanialszych wynalazków końcówki ubiegłego stulecia. Dzięki upowszechnieniu Internetu w krótkim czasie liczba listów wysyłanych elektronicznie przewyższyła liczbę listów przesyłanych poprzez tradycyjną pocztę. Jej zalety są oczywiste: prawie zerowe koszty, niezwykle krótki czas dostarczenia listu, wygoda obsługi i łatwa archiwizacja korespondencji.
Książka "Poczta elektroniczna. Ćwiczenia praktyczne" to przeznaczony dla początkujących przewodnik, w prosty, wzbogacony wieloma przykładami sposób tłumaczący zasady rządzące pocztą elektroniczną. Dowiesz się jak możesz założyć konto pocztowe, jak skonfigurować oprogramowanie, wreszcie jak uchronić się przed niechcianymi listami i wirusami.
Książka przedstawia: Podstawowe pojęcia związane z pocztą elektroniczną Zasady etykiety sieciowej (netykiety) Unikanie wirusów rozprzestrzeniających się za pomocą poczty elektronicznej Zabezpieczanie skrzynki pocztowej przed niechcianą korespondencją reklamową Zakładanie konta pocztowego Korzystnie z poczty elektronicznej przez strony WWW Obsługę i konfigurację najpopularniejszych programów do obsługi poczty (Outlook, Outlook Express, Netscape Mail, Eudora i Pegasus Mail)
Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2003-11-04