Pobby i Dingan

Pobby i Dingan to przyjaciele dziewczynki z małego australijskiego miasteczka. Jednak nikt inny nie może ich zobaczyć, bo to dziewczynka stworzyła przyjaciół w wyobraźni. Jednak pewnego dnia przyjaciele giną, a całe miasteczko zaczyna ich szukać...

Informacje dodatkowe o Pobby i Dingan:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: b.d
ISBN: 83-7278-078-1

Kup książkę Pobby i Dingan

Pobby i Dingan - opinie o książce

Avatar użytkownika - szmaragdova
szmaragdova
Przeczytane:2015-12-25, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2015, Ebook- mobi, Mam,
Na podstawie tej historii powstał film "Opalowe marzenia". Niezbyt długa opowieść o Kellyanne, Ashmolu, ich rodzicach i tytułowych Pobby'm i Dingan, którzy okazują się być nie do końca tymi, za których ich początkowo uważano. Balansowanie na granicy jawy i snu, życie w świecie marzeń czy przekraczanie granicy, za którą jest już tylko zbiorowe szaleństwo w imię wyższych celów? A może coś więcej? Nić porozumienia, łącząca oba światy, dana tylko wybranym? Sam zdecyduj, sięgając po tę piękną, niewielkich rozmiarów książkę.
Coś niezwykłego. Tak jak Dorota_Dega nigdy nie czytałam tak wyjątkowej książki. Bohaterzy są cudowni, a sam pomysł genialny. Inteligentna pozycja o takich wartościach jak: miłość, przyjaźń i zaufanie. Książka rzeczywiście krótka... Bardzo bym chciała żeby była dłuższa bo mogłabym pobyć dłużej z tymi bohaterami. Z Pobby, Dinganem i Kellyane! Bardzo, bardzo wciąga. Przeczytałam ją w jeden dzień i uważam go za bardzo udany! :) polecam.