Photoshop CS3/CS3 PL. Warstwy. Biblia

Wykorzystaj możliwości warstw!

Jak wykorzystać potęgę drzemiącą w mechanizmie warstw? Jak zarządzać warstwami? Jak wykorzystać tryby mieszania?

Adobe Photoshop udowadnia, że nie tylko świat nie jest dwuwymiarowy - więcej wymiarów ma także grafika rastrowa! Aby ułatwić tworzenie spektakularnych grafik i ciekawych efektów, twórcy tego narzędzia zaimplementowali w nim mechanizm warstw. Daje on wręcz nieograniczone możliwości projektowania i modyfikacji obrazów. To, jak go wykorzystasz, zależy tylko od Twojej wyobraźni i wiedzy!

Dzięki tej wyczerpującej książce poznasz działanie mechanizmu warstw i techniki pracy z nimi. Autorzy w przejrzysty i przyjazny dla Czytelnika sposób przekazują potrzebną wiedzę - od podstaw aż po zaawansowane zagadnienia. Dowiesz się, w jaki sposób zarządzać warstwami, scalać je i organizować. Zrozumiesz, na czym polega przekształcanie warstw, nauczysz się zmieniać ich rozmiary oraz używać masek. W kolejnych rozdziałach zobaczysz, jak wykorzystać warstwy specjalnego przeznaczenia - tekstowe oraz kształtu. Znajdziesz tu także style i kompozycje warstw oraz niezwykle praktyczne informacje na temat warstw dopasowania i wypełnienia. Ta książka to prawdziwe kompendium wiedzy na temat warstw i ich efektownego wykorzystania!

Podstawy pracy z warstwami Koncepcja warstw Sposoby zarządzania warstwami i ich organizacja Kontrola położenia warstwy Przekształcanie warstw Zmiana rozmiaru warstwy Wykorzystanie warstwy tekstowej Zastosowanie warstw kształtu, dopasowania i wypełnienia Łączenie warstw z wykorzystaniem trybów mieszania Tworzenie i stosowanie inteligentnych obiektów Używanie masek Style i kompozycje warstw Zastosowanie warstw w praktyce Sposoby manipulacji zdjęciami za pomocą warstw Stosowanie warstw w innych aplikacjach

Źródło wszelkich informacji o warstwach - dla amatora i profesjonalisty!

Informacje dodatkowe o Photoshop CS3/CS3 PL. Warstwy. Biblia:

Wydawnictwo: Helion