Photoshop CS3/CS3 PL. Kanały i maski. Biblia

Poznaj sekrety kanałów barwnych Dobieraj umiejętnie maski Projektuj jak profesjonalista

Photoshop -- najpopularniejszy program do tworzenia i obróbki grafiki -- wciąż skrywa wiele tajemnic, a jego możliwości są tak ogromne, że wprawiają w zachwyt nawet najbardziej doświadczonych projektantów i fotografów. Na szczęście dzięki intuicyjnemu interfejsowi ogrom jego możliwości wcale nie utrudnia użytkowania! Umożliwia za to niezwykłą synergię różnych technik i narzędzi oraz pozwala na tworzenie profesjonalnych, niepowtarzalnych projektów. Aktualna wersja -- Photoshop CS3/CS3 PL -- jest sprawniejsza i bardziej intuicyjna niż poprzednie, m.in. dzięki udoskonaleniu interfejsu użytkownika oraz wprowadzeniu nowych funkcji, takich jak inteligentne filtry.

Książka "Photoshop CS3/CS3 PL. Kanały i maski. Biblia" zawiera szczegółowe omówienie sposobów zarządzania kanałami kolorów i maskami oraz wyjawia tajniki sprawnej pracy w tym programie. Dodatkowo wszystkie przykłady zastosowania narzędzi zostały zilustrowane kolorowymi zdjęciami. Korzystając z tego wyczerpującego podręcznika, poznasz techniki służące do mieszania kanałów, tworzenia obrazów monochromatycznych, bichromii i wprowadzania koloru dodatkowego. Dowiesz się, na czym polega praca w trybie Lab oraz przekształcanie zaznaczeń. Nauczysz się efektownie kompilować zdjęcia za pomocą kanałów i masek. Ta książka łączy w sobie ekspercką wiedzę teoretyczną z praktycznymi technikami. Takie połączenie wzbogaci Twój warsztat i zainspiruje Cię do tworzenia własnych, wyjątkowych obrazów!

Obrazy wektorowe i rastrowe Przekształcanie zdjęć Korzystanie z narzędzia Crop Praca z warstwami Korzystanie z palet Konwersja trybów barwnych Tworzenie kolorów CMYK i RGB Techniki pracy z kanałami barwnymi Zmiana informacji barwnej Tworzenie obrazu monochromatycznego Praca w trybie Lab Tworzenie świateł i cieni Praca z maskami

Połącz perfekcyjne rzemiosło i artystyczną inspirację!

Książkę poleca redakcja Digital Foto Video:

Informacje dodatkowe o Photoshop CS3/CS3 PL. Kanały i maski. Biblia: