Perfekcyjna żona i mama, perfekcyjna pani domu, perfekcyjna pani adwokat – zewsząd otaczają nas wezwania do doskonałości pod każdym względem: od sypialni przez makijaż do kariery i wychuchanego domu. A kysz z tym wszystkim! Nikt nie namówi nas do podziwiania tego całego perfekcjonizmu, kiedy z taką radością można zanurzyć się w soczystych przyjemnościach słodkiego bałaganiarstwa i rozkosznej improwizacji. Cieszmy się własną nieperfekcyjnością:) Poradnik na bakier, który zrobił furorę we Francji - ponad 650 000 sprzedanych egzemplarzy!
Wydawnictwo: Feeria
Data wydania: 2014-06-18
Kategoria: Rozrywka, humor
Tytuł oryginału: La femme parfaite est une connasse
Język oryginału: francuski
Tłumaczenie: Bicz Marynia
Autorka pokazuje ,ze bycie normalna tzn. nieperfekcyjna oznacza bycie "suka" .Nie lubie takiego okreslenia i nie uwazam ,ze kazda kobieta ktora nie przywiazuje wagi do perfekcji jest taka. Obrazanie innych z tego powodu,ze dbaja o swoje zycie nie jest ok. Kazdy ma do tego prawo.Ksiazka miala byc zabawna ale stala sie kiczowata i pozbawiona smaku. Nie wiem kto uznal ja za najlepsza ksiazke ale kazdy ma swoj gust. Znam kobiety ktore maja wszystko pod kontrola i przesadnie sprzataja dom ,ze wyglada on jak muzeum a one same jak "lalki" ale to nie powod by je obrazac i z nich drwic. Autorka mial jakis zamysl no ale jakos nie wyszlo jej wg. mnie to co chciala przekazac.
Książka w zamierzeniu miała chyba być lekka i zabawna, wyszła taka sobie...Przeczytałam ją całą w niemal dwie godziny i niestety nie wniosła nic do mojego życia, nie natchnęła, nie zmusiła do refleksji, aczkolwiek kilka razy uśmiechnęłam się nad lekturą. Jeżeli szukacie książki, którą chcecie zapamiętać na dłużej to ona do nich nie należy. Intrygujący tytuł zachęcił mnie, żeby książkę przeczytać, ale niestety nie będę jej wspominać z sentymentem, ani do niej wracać
Suka powraca! Oto długo oczekiwana druga część kultowej książki "Perfekcyjna kobieta to suka". Skąd pomysł na kontynuację? A stąd, że suka nie umiera...
Przeczytane:2014-06-16, Ocena: 4, Przeczytałam, 26 książki, Mam,