Pamięć absolutna

Jak się dowiedzieć czy ktoś wkradł się do twojego umysłu? Czy sny Douglasa Quaida, zwykłego robotnika budowlanego, o tajnej misji są tylko fikcją!

Pod koniec XX wieku dzięki wynalazkowi firmy "REKALL" - tak zwanym wszczepom domózgowym, każdy szary człowiek może posiąść wspomnienia nie mające nic wspólnego z dotychczasowym życiem. NIEMOŻLIWE STAJE SIĘ MOŻLIWE. Lecz dla Douglasa Quaida to, co miało być niezwykłą przygodą, zmienia się w koszmarną rzeczywistość - niebezpieczną, niepojętą, pełną pytań.

Kim jest tajemnicza kobieta z Marsa? Dlaczego ktoś chce go zabić? Czym jest agencja?

Zmuszany przez okoliczności, Douglas Quaid podąża tropem zabójczej tajemnicy, tropem swojej tożsamości.

Piers Anthony polskiemu czytelnikowi jest prawie nie znany, choć w Stanach Zjednoczonych jest zaliczany do ścisłej czołówki współczesnych pisarzy nurtu sf i fantasy. Jego najbardziej znane utwory to: "Xanth", "Incarnations of Immortality", a także dwa cykle powieściowe: "Adept" i "Bio of a Space Tyrant".

"Pamięć absolutna" - oryg. "Total Recall" jest nowelizacją superszlagieru filmowego zrealizowanego przez reżysera Paula Verhovena, twórcy równie kasowego filmu "Robocop".

Rolę głównego bohatera, Douglasa Quaida, kreuje z wielkim powodzeniem, znany i nam, Arnold Schwarzenegger. Powszechnie uważa się, że jest to najlepsza rola tego aktora w całym jego dotychczasowym dorobku.

Informacje dodatkowe o Pamięć absolutna:

Data wydania: 1990 (data przybliżona)
ISBN: 83-900006-1-X

Kup książkę Pamięć absolutna

Pamięć absolutna - opinie o książce

Wyspa widoków
Piers Anthony0
Okładka ksiązki - Wyspa widoków

To już XIII tom z serii XANTH i dalszy ciąg niezwykłych wydarzeń w magicznej krainie. Che, źrebię centaura, zostaje porwany przez gobliny, wytropiony przez...

Nocna mara
Piers Anthony0
Okładka ksiązki - Nocna mara

Koń jaki jest, każdy widzi. Imbri to jednak nie tylko koń, ale również nocna mara. Kiedy zapada zmrok, staje się niewidzialna. Potrafi błyskawicznie podróżować...