Opowieści pełne emocji

Oto wspaniałe i zabawne opowiadania, dzięki którym dzieci nauczą się rozpoznawać i nazywać emocje.

Rozbudzające wyobraźnię historie i ekscytujące przygody bohaterów to świetny sposób na zrozumienie fascynującego świata uczuć.

Jak się czujesz? Co się z tobą dzieje? To kluczowe pytania, które pomagają zatrzymać się na chwilę i przyjrzeć sobie. To prosty i naturalny sposób na określenie tego, jak się czujesz w danej chwili.

Emocje to klucz do dobrego samopoczucia. Warto by dzieci od najmłodszych lat wiedziały, jak z nimi pracować.

Informacje dodatkowe o Opowieści pełne emocji:

Data wydania: 2022-11-09
ISBN: 9788382522068
Tytuł oryginału: 101 cuentos emocionantes

Kup książkę Opowieści pełne emocji

Opowieści pełne emocji - opinie o książce

Avatar użytkownika - ktomzynska
ktomzynska
Przeczytane:2022-12-12, Ocena: 6, Przeczytałam,

O tym, że emocje odgrywają w naszym życiu bardzo ważną rolę wiemy wszyscy. Jednak wiemy także, że my dorośli mamy problem o nich mówić, a co dopiero dzieci? Tutaj z pomocą mogą przyjść ,,Opowieści pełne emocji", które pomogą najmłodszym rozpoznawać i nazywać emocje.

Jest to naprawdę rewelacyjna książka dla dzieci, ale i ich rodziców, która może skutecznie pomóc dziecku rozmawiać o emocjach. Za sprawą książki w nasze ręce wpada 100 opowieści, gdzie każda z nich dotyka innej emocji i szczegółowo ją opisuje, a także pomaga ją przepracować. Opowiastki są niezwykle ciekawe, niektóre bawią, ale i na swój sposób poruszają. Kryją w sobie morały, które są przepiękne. Idealnym dopełnieniem pięknej treści są śliczne ilustracje, które przykuwają uwagę dziecka.

Teoretycznie ,,Opowieści pełne emocji" to książka skierowana do dzieci w wieku 6-8 lat, jednak uważam że te starsze także wiele z niej wyniosą. Ba!  Jednak najważniejsze, że ten zbiór opowiastek będzie także świetną pomocą wychowawczą dla rodziców.