Nie zawracaj

Ta seria to znakomity romans sensacyjny, kryminał ze skomplikowanym z wątkiem erotycznym. Autorka znakomicie buduje napięcie, pięknie przedstawia chwile namiętności a sceny łóżkowe są odważne i pełne zmysłowości. Ukazuje autentyczność kobiecej reakcji na wydarzenia takie, jak morderstwa, ludzka agresja, pogoń, ucieczka czy radzenie sobie z własnym lekiem, strachem i emocjami. Książka posiada walory zagadkowości, dotyka kwestii delikatnych, ulotnych, nie zawsze dających się jasno nazwać ludzkich emocji i wynikających z nich zachowań i wyborów. Akcja rozwija się wartko, trzyma w napięciu, czyta się szybko, lekko i przyjemnie.

Kathleen Turner, dwudziestoczterolatka z prowincjonalnego miasteczka w stanie Indiana, po śmierci rodziców (ojciec - policjant, zginął w akcji, matka zmarła na raka) zmuszona jest rzucić studia prawnicze, sprzedać dom i przeprowadzić się do stolicy stanu, Indianapolis. Tu, aby się utrzymać, podejmuje dwie prace - w dzień jako goniec w dużej firmie prawniczej, a wieczorami jako barmanka.

Wkrótce na skutek niefortunnego zdarzenia ma okazję bliżej poznać jednego z partnerów w firmie - znanego z częstych przelotnych romansów Blane'a Kirka. Jednocześnie poprzez śmierć sąsiadki zostaje uwikłana w aferę dotyczącą fałszowania elektronicznych wyników wyborów do władz stanowych. Przypadkowo dowiaduje się, że w tę samą aferę zamieszany jest jej pracodawca, a teraz również kochanek. W miarę, jak akcja nabiera tempa i staje się coraz bardziej sensacyjna, romans Kathleen i Blane'a staje się jeszcze bardziej płomienny.

"Blane i Kade to były wspaniałe postacie. Sposób, w jaki oddziaływali na Kathleen, był fascynujący jak tajemnica. Obaj byli tak różni, i choć to trudno zrozumieć, czytanie o nich sprawiało mi wielką przyjemność przez cały czas, żeby zobaczyć, co będzie z każdym z nich .... Uważam, że złożoność ich relacji była bardzo intrygująca." - The Edible Bookshelf

"Autorka umiała utrzymać zainteresowanie przez cały czas. Było tyle zwrotów akcji, nie wiedziałem, co się zaraz stanie. Kiedy tylko byłem pewny, albo wyobrażałem sobie albo byłem pewny że znam tę postać, pani Snow mówiła mi, że się mylę. Podobało mi się to, bo mnie trzymało przy książce i nie wiedziałem, co się za chwilę zdarzy." - Reading Between the Wines

"Byłem w napięciu przez większość tej powieści. No Turning Back to książka, którą z pewnościa powinniście dodać do swojej listy lektur i powinniście dopilnować, żeby zdobić następny tom z tej serii. Nie będziecie rozczarowani!" - Guilty Pleasures Book Review

"Prawnicy, zbiry, politycy, technologia, morderstwo, intryga i silny pociąg fizyczny, trudno się rozstać z pierwszym tomem tej serii. Są zakręty i zwroty akcji, a Kathleen nie jest pewna komu może zaufać, włączając w to również jej przystojnego szefa Blane'a!" - Romancing the Book

"Obaj mężczyźni, Blane i Kade, są równie seksowni, mroczni i tajemniczy, wszystko im się udaje, są inteligentni, I jeśli o mnie chodzi, to byłam rozdarta między nimi.  Raz myślałam, że popieram jednego, a wtedy robił coś, że mówiłam "co, do cholery", a moja lojalność kierowała mnie do drugiego. A potem on się poprawiał i znowu byłam za nim. A tak poważnie to wybór między jednym a drugim to jak wybór między lewą a prawą skarpetką." - Drashley Hampton

Informacje dodatkowe o Nie zawracaj:

Wydawnictwo: Arkady
Data wydania: 2016-06-28

Kup książkę Nie zawracaj

Nie zawracaj - opinie o książce

Podążając małymi krokami za przygodą skierowałam swoją uwagę na cykl powieści z Kathleen Turner w roli głównej. Nie znałam twórczości Tiffany Snow, ale już – po lekturze pierwszego tomu – zrobiłam miejsce w mojej domowej biblioteczce. Wiem, że zagości u mnie na dłużej. Cenię sobie świetną rozrywkę i kompilację różnych gatunków. A jeżeli wyjdzie z tego coś intrygującego, to już jestem kupiona …

Kathleen Turner po śmierci rodziców rzuca studia prawnicze, sprzedaje to co miała, i przenosi się do Indianapolis, aby zacząć wszystko od nowa. Pracuje na dwa etaty, jest gońcem w znanej i renomowanej kancelarii prawniczej i barmanką w klubie nocnym. W bardzo niefortunny sposób rozpoczyna pracę w kancelarii. A przez to wpada w oko jednemu ze współwłaścicieli i zostaje zapamiętana. Nawiązuje się między nić sympatii, chociaż dziewczyna ma wrażenia, że Blane Kirk się nią zabawia. Jak taki facet, mający wszystko na wyciągnięcie ręki, mógł zwrócić na nią uwagę. A jednak … Gdy zostaje zamordowana sąsiadka Kathleen, dziewczyna rozpoczyna prywatne śledztwo, które prowadzi ją do zaskakujących odkryć. Jak się okazuje, w tej sprawie pojawia się nazwisko jej szefa i ciemne interesy znanej firmy. Kroi się gruba sprawa, fałszowanie elektronicznych wyników wyborów do władz stanowych. Dziewczyna i młody przystojny prawnik zbliżają się do siebie bliżej, niż mogła marzyć w najskrytszych snach. Gdzie doprowadzą ślady i jaki związek z aferą będzie miał Blane? Czy to może jednak złudne wrażenia i jest on pozornie wplątany w sprawę? Po czyjej stronie jest prawnik, czy gra na dwa fronty? Może chce się zabawić i dowiedzieć się, co wie Kathleen? Rozwiązanie okaże się zaskakujące i nieoczekiwane … Czyli takie, jak lubię najbardziej … Nie warto się domyślać, już teraz uprzedzę, że twoje typowania są błędne … Przekonałam się sama na własnej skórze …

Nie zawracaj to znakomity kryminał z ciekawym i subtelnym romansem, z delikatną nutką erotyzmu. Ta powieść ma wszystko, czego może oczekiwać czytelnik. Emocjonujący wątek kryminalny, utkany z  efektownych zwrotów akcji, dynamiczna akcja, misternie skonstruowana fabuła i nieoczekiwany romans. Bohaterowie z charyzmą, zadziorni i wzbudzający zaufanie. Balansowanie między nimi to rozkoszna uczta, człowiek nie tylko miło spędza czas, ale jest nieustannie w napięciu, nie mogąc przewidzieć, czym jeszcze zaskoczą.

Powieść czyta się szybko, dzięki dynamizmowi opisów i licznym dialogom. Autorka nie pozwala ani na sekundę nudy, ani na chwilę wytchnienia. Wiedziona ciekawością nie mogłam jej odłożyć, bałam się, że coś w międzyczasie mi umknie, czegoś nie zauważę czy nie usłyszę. Autorka celowo manewrowała zdarzeniami i sytuacjami, komplikowała je celowo, aby odwrócić naszą uwagę od tego co ważne i istotne. Bawiła się nami. I przyznam, że odniosła spektakularny sukces w tym zakresie.

Z pozoru prosta lektura stawia przed czytelnikiem wiele trudnych pytań. Warto się zastanowić nad tym, czy wyniki wyborów, które się u nas odbywają są prawdziwe, czy nie miało miejsce fałszerstwo. Widzimy, do jakich czynów są w stanie się posunąć bogaci i wpływowi ludzie, aby tylko mieć władzę, aby panować nad światem. Pod płaszczykiem lekkiej i przyjemnej fabuły został przemycony temat, który zawsze, przy każdym wyborach gdzieś się delikatnie pojawia, czasem podsycany zachowaniami tych, którym zależy na zasianiu ziarnka wątpliwości.

Już się biorę za drugi tom, a jeszcze nie ochłonęłam po pierwszym spotkaniu z bohaterami. Zapowiada się emocjonująco, już się boję, czy poradzę sobie ze swoimi emocjami, czy nie będę musiała zbyt mocno je ujarzmiać i brać w ryzy.

Intrygująca, dostarczająca moc wrażeń i trudnych do opisania emocji. Rozrywka, na jaką każdy zasługuje. To nazwisko warto zapamiętać, jeszcze wiele razy nas zaskoczy. Warto postawić na tę powieść, satysfakcja gwarantowana! Wciąga w otchłań fabuły bez opamiętania.

Często zdarza się Wam zawrócić, idąc ulicą? Mnie tylko wtedy, kiedy się zorientuję, że pomyliłam drogi. Wtedy wyciągam telefon, udaję, że ktoś do mnie dzwoni i zawracam, aby nikt nie zorientował się, że się pomyliłam. Oczywiście żartowałam, ale jest taki mem, z którym skojarzył mi się tytuł książki "Nie zawracaj" Tiffany Snow i to właśnie jej recenzję mam dzisiaj dla Was. Tak więc zapraszam do czytania!

Dwudziestoczteroletnia Kathleen Turner mieszka w prowincjonalnym miasteczku Indianapolis. Wcześniej zmuszona była rzucić studia prawnicze i sprzedać dom po śmierci rodziców. Aby jakoś wiązać koniec z końcem, pracuje w dwóch miejscach. W dzień jako goniec w firmie prawniczej, a wieczorem jako barmanka. W końcu poznaje Blane’a Kirka, czyli przystojnego prawnika, który jest jednym z partnerów w firmie, w której pracuje. Bardzo ją do niego ciągnie z wzajemnością. Ale to jeszcze nie koniec wrażeń... Po odnalezieniu ciała zamordowanej sąsiadki Sheili Kathleen zostaje wplątana w aferę, która dotyczy fałszowania wyników wyborów na sędziego sądu okręgowego. Kto jeszcze został wplątany w tę aferę? Dlaczego komuś zależy na tym, aby sfałszować wyniki?

W książce narracja prowadzona jest w pierwszej osobie. Narratorem jest główna bohaterka, czyli Kathleen. Jest to moje pierwsze spotkanie z twórczością tej autorki i mogę powiedzieć, że było ono bardzo udane. Książkę czytało się szybko i przyjemnie. I fani romansów i kryminałów z elementami sensacji znajdą w niej coś dla siebie. W książce ciągle coś się dzieje, czasami jest niebezpiecznie za sprawą kryminalnych wątków. Jest pełno zwrotów akcji i ciekawych bohaterów, a głównej bohaterki nie da się nie polubić. Występuje wątek miłosny, ale pomimo wielu gorących scen nie jest on przewodni. Książka zakończyła się w taki sposób, że mam ochotę sięgnąć po kolejną część (tak w ogóle, muszę jeszcze wspomnieć, że jest to pierwsza część serii o Kathleen Turner). Jeden z wątków, w tej książce trochę nie daje mi spokoju... Pozostał tak jakby otwarty i chciałabym dowiedzieć się, jak dalej potoczą się losy bohaterów, dlatego też zamierzam polować na kolejną część!

"Nie zawracaj" jest bardzo przyjemnym kryminałem z elementami sensacji, w którym występuje również piękny wątek miłosny. Polecam Wam tę książkę, jeśli szukacie lektury, przy której nie ma czasu na nudę, bo ciągle coś się w niej dzieje. Mnie ta książka bardzo przypadła do gustu i mam nadzieję, że kolejne tomy równie mocno mi się spodobają.

Punkt zwrotny
Tiffany Snow0
Okładka ksiązki - Punkt zwrotny

Trzeci tom bestsellerowej serii o przygodach Kathleen Turner, "romans z sensacyjnym wątkiem i nutą erotyki w tle". Kathleen Turner nadal pracuje w prestiżowej...

Nie twój ruch
Tiffany Snow0
Okładka ksiązki - Nie twój ruch

Kolejna część przygód Kathleen Turner, barmanki i studentki prawa z Indianapolis, która staje przed następnym niebezpiecznym wyzwaniem! Dziewczyna...