Nie ma krwi bez ognia

John Francis Kovář, były kapitan jednostek specjalnych, członek grupy uderzeniowej Agencji EF jest uczestnikiem pierwszej misji do innej czasoprzestrzeni. Ma to być rutynowa wyprawa, jakich Agencja prowadzi dziesiątki I setki. Jednak wbrew oczekiwaniom znajdzie się w wirze szalonych zdarzeń, których apogeum przypadnie na 2 grudnia 1805 roku – monumentalną bitwę pod Slavkowem (Austerlitz). JFK i jego nowi przyjaciele nie mają czasu ani środków, żeby ich uczestnictwo miało zasadniczy wpływ na słynną i krwawą rzeź, znaną jako „Bitwa trzech cesarzy”. Jednak nie pozostaje im nic innego – w środku bitewnego zgiełku muszą wieść decydujący bój z bronią, która w tych czasach nie istniała i z siłami istniejącymi od początku świata do jego końca, bez względu na czas i przestrzeń.

John F. Kovář na własnej skórze poznaje wewnętrzny sens hasła agencji: „Na swój świat musimy zasłużyć!”

Ta historia została napisana na pamiątkę i jako swoisty hołd dwusetnej rocznicy bitwy pod Slavkowem (Austerlitz).

Informacje dodatkowe o Nie ma krwi bez ognia :

Wydawnictwo: Fabryka Słów
Data wydania: 2011-01-14
ISBN: 978-83-7574-257-2

Kup książkę Nie ma krwi bez ognia

Nie ma krwi bez ognia - opinie o książce

Avatar użytkownika - antila
antila
Przeczytane:2017-05-08, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam,
Agent JFK 4. Armie Nieśmiertelnych
Zamboch Miroslav,Prochazka Jiri0
Okładka ksiązki - Agent JFK 4. Armie Nieśmiertelnych

Rabbi Löw, twórca Golema, to jeden z najpotężniejszych czarowników na świecie. Jednak i jemu pomoże interwencja Agencji, przeprowadzona dosłownie w ostatniej...