Przygotowane domowym sposobem nalewki tradycją sięgają średniowiecza. Dziś na nowo stają się powodem do dumy gospodarza częstującego alkoholem. Łączą w sobie wyśmienity smak owoców, ziół, miodów i przypraw z niezwykłym zapachem i kolorem.
Prezentowana książka przypomina stare, sprawdzone i tradycyjne przepisy na trunki domowego wyrobu. Zawiera wskazówki i rady, jak postępować, by samodzielnie przyrządzone nalewki, wódki, likiery i miody cieszyły nasze podniebienie, a także, by sztuka robienia nalewek nie miała przed czytelnikami tajemnic i nie zanikła.
Wydawnictwo: Bezdroża
Data wydania: 2014-04-01
Kategoria: Poradniki
ISBN:
Liczba stron: 241
Potrawy z wołowiny, baraniny, wieprzowiny, cielęciny, drobiu i ryb, sosy do mięs i ryb, sałatki, potrawy wycieczkowe....
Sosy gorące do mięsa, drobiu i ptactwa dzikiego, do dań warzywnych, makaronu, risotto i ryżu. Sosy gorące do ryb, zimne do mięs, dietetyczne i słodkie do budyniów i legumin....
Chcę przeczytać,