Muminki. Tom 1

W zbiorczym tomie znalazły się opowieści komiksowe autorstwa Mamy Muminków, Tove Jansson! Tove Jansson była znakomitą pisarką, autorką powieści i opowiadań o mieszkańcach Doliny Muminków, ale także rysowniczką. Nie tylko ilustrowała swoje książki, ale też stworzyła cykl komiksowych opowieści o sympatycznych trollach.

Po komiksową serię powinien sięgnąć każdy miłośnik przygód przyjaciół z Doliny Muminków.

Pierwszy tom zawiera 11 czarno-białych opowiadań komiksowych: ,,Rabusie", ,,Życie rodzinne", ,,Muminki na Riwierze", ,,Wyspa Muminków", ,,Niebezpieczna zima", ,,Zabawa w udawanie", ,,Nowy dom Muminka", ,,Nowe życie Muminków", ,,Zakochany Muminek", ,,Dżungla w Dolinie Muminków" oraz ,,Muminki i Marsjanie".

Informacje dodatkowe o Muminki. Tom 1:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2021-02-24
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Moomin - The Complete Tove Jansson Comic Strip (vol. 1, 2, 3)

Tagi: bóg

Kup książkę Muminki. Tom 1

Muminki. Tom 1 - opinie o książce

Muminki Tom 1
Tove Jansson
Wydawnictwo: Egmont @egmont_polska
Cykl: Muminki - komiks
Seria: Klub Świata Komiksu @swiatkomiksu

W zbiorczym tomie znalazły się opowieści komiksowe autorstwa Mamy Muminków, Tove Jansson.

Pierwszy tom zawiera 11 czarno-białych opowiadań komiksowych: „Rabusie”, „Życie rodzinne”, „Muminki na Riwierze”, „Wyspa Muminków”, „Niebezpieczna zima”, „Zabawa w udawanie”, „Nowy dom Muminka”, „Nowe życie Muminków”, „Zakochany Muminek”, „Dżungla w Dolinie Muminków” oraz „Muminki i Marsjanie”.
Przygotowana przez Wydawnictwo Egmont seria będzie liczyła CZTERY zbiorcze tomy.

Wydanie jest przepiękne. Bardzo podobają mi się czarno białe ilustracje.

Mój cudowny przyjaciel. Małe zwierzaki
Okładka ksiązki - Mój cudowny przyjaciel. Małe zwierzaki

,,Mój cudowny przyjaciel" to seria albumów idealna dla wszystkich miłośników zwierząt! Każda książka jest poświęcona innemu zwierzakowi. W środku znajdują...

Książę Śnieżnych Kotów
Okładka ksiązki - Książę Śnieżnych Kotów

Syv, najmłodszy książę Śnieżnych Kotów, nieco się różni od swoich braci. Lud Nordan go lubi... i jego starsi bracia to zauważyli. Kiedy umiera ich ojciec...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska