Monar. Moje ocalenie

Inne wydania:
„Monar. Moje ocalenie” Marka Plony wyrasta ze świadomości problemu narkomanii i innych uzależnień, na które szczególnie podatna jest młodzież wkraczająca w okres dojrzewania. Opisuje losy bohatera, który zaczynał niewinnie, ale systematycznie popadał w coraz większe kłopoty, kończąc na twardych narkotykach i ciągłych powrotach do więzienia. Raz po raz brnął w ślepe uliczki i popadał w konflikt z prawem. Raz po raz zbliżał się do dna i łamał kolejne obietnice. Nie stracił jednak nigdy nadziei na powrót do życia i wyleczenie z nałogu. Z przedmowy: Pokonanie przez osobę uzależnioną nałogu to piękne zakończenie długiej i trudnej drogi. Trzeźwość w tym wypadku nie jest cudem darowanym przez los, lecz efektem zwycięskich zmagań człowieka z własnymi słabościami i pułapkami, jakich nie szczędziło mu życie. Każdy, kto chce taką walkę podjąć, zasługuje na szansę i pomoc. [...] Gratulując Autorowi osobistego i literackiego sukcesu, życzę wszystkim Czytelnikom, aby lektura tej książki okazała się dla nich najlepszą formą profilaktyki i aby cierpienie, jakiego doświadczyli Autor i jego bliscy, nigdy nie stało się ich udziałem. Jolanta Łazuga-Koczurowska Przewodnicząca Zarządu Głównego Stowarzyszenia MONAR

Informacje dodatkowe o Monar. Moje ocalenie:

Wydawnictwo: Astrum
Data wydania: 2012 (data przybliżona)
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy

Kup książkę Monar. Moje ocalenie