Moc pewności siebie. Osiągaj zamierzone cele i poczuj siłę spełnienia

Pewność siebie nie jest cechą zapisaną w genach. To umiejętność, którą możesz opanować - wystarczy tylko odpowiedni przewodnik, który szybko wprowadzi Cię w arkana tej potężnej sztuki. Co możesz zyskać? Kiedy Twoje spojrzenie na rzeczywistość jest podbudowane pewnością siebie, działasz na najwyższym poziomie skuteczności i zaczynasz dokonywać tego, co do niedawna uważałeś za niemożliwe.

Dowiedz się, jak uwolnić własny potencjał, jak trenować drobne umiejętności, które z czasem będą w coraz większym stopniu zapewniać Ci sukces oraz popularność. Naucz się budować własny wizerunek, dokładnie planować swoje cele, a następnie je osiągać, oraz zamieniać złe nawyki na korzystne przyzwyczajenia. Pewność siebie to rezultat stylu życia, w którym kierujesz się kilkoma prostymi regułami. Poznaj koncepcje stworzone przez mistrzów motywacji i przewartościuj swoje dotychczasowe priorytety

Informacje dodatkowe o Moc pewności siebie. Osiągaj zamierzone cele i poczuj siłę spełnienia:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2012-09-01
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-246-3681-5

Kup książkę Moc pewności siebie. Osiągaj zamierzone cele i poczuj siłę spełnienia

Moc pewności siebie. Osiągaj zamierzone cele i poczuj siłę spełnienia - opinie o książce

Avatar użytkownika - figlarna24
figlarna24
Przeczytane:2013-01-23, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2013,
Tim Sanders jest popularnym mówcą, konsultantem firm z listy Fortune 1000 oraz autorem bestsellera "New York Timesa", Love Is the Killer App. Napisał również dwie inne książki: The Likeability Factor i Saving the World at Work. Ta ostatnia została uznana za jedną z trzydziestu najlepszych książek roku 2008 przez agencję Soundview Reviewer, powszechnie szanowaną organizację zajmującą się recenzowaniem książek biznesowych. Tim pracował wcześniej na kierowniczym stanowisku w Yahoo!, a obecnie jest dyrektorem wykonawczym w Deeper Media, internetowej firmie doradczej. Czym właściwie jest pewność siebie. Czy to umięjetność asertywnego postępowania a może stanowcza postawa? Czy pewności siebie można się nauczyć? Czy jeśli dokonamy przejrzenia naszych codziennych czynności i dokonamy nieielkich zmian to czy nasz poziom pewności siebie ulegnie trastycznej zmianie i życie nabierze większego komfortu? Na te pytania próbuje odpowiedzieć właśnie Tim Sanders w swoim poradniku „Moc pewności siebie, to Twoje osobiste paliwo rakietowe” Na początku książki Tim opowiada historię, gdy pewnego słonecznego dnia, gdy był dzieckiem i wychowywała go tylko babcia, do ich domu przybył wykończony psychicznie i fizycznie nieznajomego Afroamerykanina. Billye –babcia Tima postanowiła pomóc mężczyźnie, nakarmiła, napoiła oraz dała pracę, by mógł zarobić środki finansowe na dalszą podróż. To właśnie babka Sandersa była inspiracją do napisania tego poradnika. Była ona pewną siebie kobietą, ona jak Tim ma postępować by ta umięjetność nie uleciała z jego ciała jak kamfora. T o ona go uczyła, że pewność siebie to bogactwo ducha. A bogactwo ducha to nie zasobne konto bankowe, a to szczęście, gdy codziennie czynimy coś dobrego. Autor na kolejnych stronach opisuje przykłady swoich znajomych , współpracowników i innych, by na ich przykładzie przekazać czytelnikowy zasady pewności siebie. Dominującą cechą jest to czym karmimy swój umysł. Billye niegdy nie oglądała telewizji- wiadomości. Nie chciała, by złe wieści kumulowały się w jej głowie i zaprzątały jej myśli. W dzisiejszych czasach wyzbycie się kontaktu z mediami jest niemal niemożliwe. Dlatego Tim Sanders proponuje byśmy najpierw zjedli śniadanie , nie włańczas od razu komputera czy sięgać po komórkę, lecz powoli przygotować się do całodziennej pracy poprzez chwilkę dla umysły czy poświęcić parę minut , by poczytać literaturę inspirującą i bogatą duchowo. Poleca tez ćwiczenia na pobudzenie ciała, które musi nadążać za umysłem przez wiele godzin w ciągu dnia. Kolejną radą jest baczne zwracanie uwagi na wypowiadane słowa, by ton był pozytywny i mieliśmy siłę na zderzenie się z malkontentami. Powinniśmy także okazywać wdzięczność każdemu, kto na to zasługuje, a tym samym będziemy szczęśliwsi z umiejętno ści dawania pomagania innym bez dopatrywania się korzyści w takim działaniu. Powinniśmy także planować strategię działania w razie nieprzewidywalnych okolocznościach. I ostatnią radą jest zdobywanie zaufania innych, ale to już wymaga od nas konsekwencji oraz zawsze dotrzymywania obietnic.
Rok szarańczy
Terry Hayes