Wytwarzanie napojów miodowych jest najmniej znaną częścią sztuki kulinarnej. Dlatego autor, wypełniając tę lukę, kieruje swój poradnik przede wszystkim do grona amatorów dobrych i zdrowych trunków. Prócz wielu przepisów na aromatyczne napoje miodowe - takie jak miód korzenny, krupnik wytrawny czy piwo miodowe ciemne - Andrzej Gałuszka prezentuje sposoby ich serwowania. Podaje także kilkanaście receptur na oryginalne pikantne wypieki, które smakowo świetnie komponują się z miodami pitnymi. Ponieważ w krajach Europy Zachodniej tego typu alkohole są zupełnie nieznane, taki sposób przetwarzania i wykorzystywania miodu może stać się polską specjalnością na rynku europejskim.
Informacje dodatkowe o Miody pitne, krupniki i piwa miodowe:
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN:
83-7469-275-8
Liczba stron: 64
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,