Minecraft. Niesamowite projekty

Oto kolejna - po Niesamowitych bazach - książka o Minecrafcie, która zainspiruje graczy do wykonywania nowych, niezwykłych projektów! Dzięki niej będzie można też odwiedzić legendarne bazy Dwunastki - członków gildii - wytrawnych budowniczych gotowych zaprezentować swoje największe dzieła, w tym statki powietrzne oraz niezwykłe podwodne siedziby! Poznasz ich najlepsze sztuczki i rady, dzięki którym stworzysz fantastyczne tematyczne bazy, podołasz największym budowlanym wyzwaniom i skonstruujesz skomplikowane mechanizmy z czerwonego kamienia. Ta książka pobudzi wyobraźnię zarówno młodszych, jak i starszych fanów Minecrafta.

Informacje dodatkowe o Minecraft. Niesamowite projekty:

Minecraft. Niesamowite projekty - opinie o książce

Avatar użytkownika - z_ksiazka_w_plec
z_ksiazka_w_plec
Przeczytane:2022-12-01, Ocena: 5, Przeczytałem,

W tej książce znajdziemy wiele pomysłów na zrobienie właściwie wszystkiego, co tylko można sobie wyobrazić. Bowiem gra posiada nie tylko tryb przetrwania, ale również tryb kreatywny. W książce poznamy dwunastu niesamowitych budowniczych, którzy wyjaśnią nam:

?        Co to jest czerwony kamień i do czego go wykorzystać, ?        Jak zapewnić sobie i swoim przyjaznym mobą pożywienie i schronienie na noc, ?        Jak wybudować fabrykę koszmarów, fabrykę golemów, zamki czy laboratorium, ?        Jak stworzyć podwodny raj, tęczowe mosty, wiszącą wioskę, ?        Dowiemy co to jest pionier i co dzięki niemu możemy osiągnąć.

To jest tylko parę przykładów tego co możemy znaleźć w tej pięknie wydanej i rozwijającej wyobraźnię książce.

Książka przeznaczona jest bardziej dla wprawionego już budowniczego. Przykładowe budowle są zbyt zaawansowane i wymagające podstawowej już wiedzy. Ale porady odnośne szczegółów tworzenia poszczególnych budowli, pozwalają na ich wykorzystanie w wykonaniu czegoś prostszego.

Rozdziały w tej książce opatrzone są krótkim wstępem i posiada dużą ilość ilustracji przedstawiających świat Minecraft. Dzięki czemu łatwiej jest sobie przyswoić wskazówki.

Książka na pewno jest dobrym pomysłem na prezent dla fanów tej gry. Nie tylko dla młodszych i rozpoczynających swoją przygodę w tym świecie, ale również dla tych, którzy grają już od jakiegoś czasu i szukają inspiracji.

Minecraft. Złap Creepera i inne Moby
Thomas McBrien0
Okładka ksiązki - Minecraft. Złap Creepera i inne Moby

Pięcioro z najbardziej nieustraszonych śmiałków wyrusza na misję, której celem jest wytropienie nieuchwytnych mobów. Łowy nie idą jednak zgodnie z planem...

Minecraft. Niesamowite bazy. Budowle pobudzające wyobraźnię
Thomas McBrien0
Okładka ksiązki - Minecraft. Niesamowite bazy. Budowle pobudzające wyobraźnię

Odwiedź legendarne bazy Dwunastki - członków gildii wytrawnych budowniczych, gotowych zaprezentować swoje największe dzieła, w tym m.in. statki powietrzne...