Miłość w łachmanach codzienności

"Miłość w łachmanach codzienności" to niezwykły tomik wierszy autorstwa siostry Noemi. To poezja, która trafia wprost do ludzkich serc, bo porusza sprawy ważne, o których na co dzień mało się mówi. Do książeczki dołączona jest płyta z nagraniami utworów recytowanych przez znanych aktorów i ludzi mediów, jak m.in. Marian Opania, Teresa Lipowska, Tomasz Stockinger, Anna Popek, Dariusz Kowalski i inni. Uwielbiam poezję, ale tylko taką, która płynie prosto z serca i do serca trafia. Takie są wiersze s. Noemi. Spojrzenie na świat i ludzi, wypływające z wierszy, jest radosne, pełne optymizmu i miłości. Z przyjemnością się czyta i chętnie przekazuje wiersze Siostry dalej. Teresa Lipowska (aktorka) Wiersze Siostry Noemi to głęboko humanistyczne przemyślenia, spostrzeżenia, odczucia. W centrum ich uwagi jest miłość i wszelkie jej odcienie. Terapia dla ludzi wątpiących i utwierdzenie dla wierzących. Dają do myślenia, są czasami naszym zwierciadłem a czasami koją. Lektura dla każdego. Lektura "oczyszczająca". Janusz Tylman (kompozytor) Wiersze są piękne, ludzkie, z sercem, z wiarą w człowieka, w świat, a tego jest wokół nas tak mało. Z tych wierszy trzeba czerpać tylko garściami i podumać przez chwilę o sensie istnienia i bycia. Paulina Smaszcz- Kurzajewska (dziennikarka i prezenterka telewizyjna) Piękna i prosta symbolika. Znakomity jest utwór "święte paciorki". Nie przypominam sobie, abym gdzieś przeczytał lub usłyszał coś, co lepiej i bardziej trafnie oddaje przenikanie się życia osobistego z modlitwą różańcową. Przemysław Babiarz (dziennikarz TVP i komentator sportowy)

Informacje dodatkowe o Miłość w łachmanach codzienności:

Wydawnictwo: Salwator
Data wydania: b.d
Kategoria: Poezja
ISBN: 978-83-7580-162-0

Kup książkę Miłość w łachmanach codzienności

Miłość w łachmanach codzienności - opinie o książce

Raj utracony
John Milton