Naucz się wykorzystywać bogate możliwości MIDI. MIDI to coś więcej niż sposób zapisu melodyjek tworzących tło niektórych stron internetowych. MIDI jest profesjonalnym standardem, w oparciu o który komunikują się ze sobą rozmaite urządzenia: syntezatory, komputery, sekwensery, efekty i klawiatury muzyczne, używanym przez amatorów i profesjonalistów na całym świecie.
Książka omawia zarówno "technologiczne" jak i "muzyczne" aspekty MIDI. Dzięki niej nauczysz się przygotowywać muzykę na swoim PC, poznasz nie tylko sam standard i jego zastosowania, ale i konkretne programy, takie jak Cubase czy SoundFont Studio.
Opisano: Podstawy MIDI Łączenie urządzeń wraz ze schematami połączeń Sekwenser Cubase -- tworzymy utwór krok po kroku MIDI w praktyce -- radzenie sobie z problemami Sound Blaster Audigy jako moduł brzmieniowy Inne aplikacje przydatne do tworzenia muzyki
Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2002-10-23
Kategoria: Poradniki
Telefon komórkowy z obsługą prptokołu WAP, czyli dostepem do Internetu nie musi być tylko zabawką. Jeśli chcesz wiedzieć, jak działa telefon z WAP-em,...
Chcę przeczytać,