Messi. Wieczny zwycięzca

Prosto z Barcelony: najlepszy dziennikarz pisze o najlepszym piłkarzu! Książka uzupełniona o najnowsze wiadomości przez Stefana Szczepłka, znanego dziennikarza sportowego. Traini wie o Messim wszystko! Znany dziennikarz sportowy Frederic Traini od dwudziestu lat mieszka w Barcelonie i relacjonuje aktualności FC Barcelony dla prestiżowego dziennika sportowego "L'Equipe", gdzie piszą wyłącznie najlepsi dziennikarze, oraz dla radia RTL. W 2010 razem z "L'Equipe" otrzymał nagrodę za najlepszy wywiad. Już od dłuższego czasu zamierzałem napisać tę książkę. Chciałem pokazać, że Lionel Messi nie jest tak grzeczny i układny, jak mogłoby się wydawać. To ktoś, kto nie miał łatwego życia, kto ma bardzo silną wolę i kto mógł zawsze liczyć na bliskich. Messi jest wielkim zawodnikiem, dziś jego talent jest niezaprzeczalny, jednak aby do tego dojść, musiał walczyć. Jego droga była usiana przeszkodami, ale nigdy się nie poddał. Frederic Traini Biografia Messiego Frederica Traini zawiera więcej informacji niż jakakolwiek książka o piłkarzu uznanym w dwudziestym czwartym roku życia za najlepszego zawodnika świata. Na taką książkę o Messim czekałeś!

Informacje dodatkowe o Messi. Wieczny zwycięzca:

Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2014 (data przybliżona)
Kategoria: Sport
ISBN: 978-83-241-4915-5