Nowe zachwycające smaki.
Nowe kulinarne doznania.
Książka z przepisami zwyciężczyni i finalistów programu MasterChef Junior.
Uczestnicy czwartej polskiej edycji programu MasterChef Junior znowu zachwycili - zarówno widzów, jak i jurorów.
To niewiarygodne, jak sprawnie radzą sobie z kulinarnymi wyzwaniami. Zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę ich wiek. Najmłodsi finaliści mają... 9 lat, a najstarsi - zaledwie 12. A w kuchni radzą sobie niemal tak dobrze jak profesjonaliści. To robi wrażenie!
Któż nie zechce spróbować staropolskich karminadli autorstwa zwyciężczyni Pauliny Foremny lub jej carpaccio z gruszki? Czy nie warto pokusić się o przygotowanie łososia z morza mango autorstwa Leny Król lub skosztować kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli według przepisu Michała Lisa?
Dla poszukiwaczy smaków z różnych stron świata Mikołaj Cienkosz podał przepis na ,,Słońce Grecji", a Julia Misiak na ,,Chiny w pigułce". Wielbicieli tradycyjnych polskich smaków niewątpliwie zachwycą ziemniaczana baba z sosem z borowików Olka Multana i świętokrzyskie grycoki Natalii Tokarskiej. A łasuchów - pyszne desery, m.in. kruche ciasteczko z musem czekoladowym z nutą rozmarynu Janka Zatorskiego.
W kulinarną podróż z Pauliną oraz pozostałymi finalistami MasterChef Junior mogą wyruszyć i mali, i duzi. I - gwarantujemy - wszyscy będą z tej wyprawy zadowoleni.
Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2019-05-08
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 192
"Pudełko zawiera 24 karty z liczbami od 1 do 20 oraz specjalny pisak. Na każdej karcie znajdują się cyfry i zbiory elementów do przeliczania oraz zeszytowe...
Poznajcie Edgara Wigginsa: okrytego niesławą byłego kleryka, obecnie pracownika stacji benzynowej. Wprawdzie jego marzenia o kapłaństwie legły w gruzach...
Chcę przeczytać,