Maska, tom 1

Pamiętacie film z Jimem Carreyem? Od zera do bohatera, piesek Milo, te sprawy? No to wyobraźcie sobie wariant dziesięciokrotnie bardziej bezkompromisowy, szalony i krwawy. To da wam jakieś wyobrażenie, czego spodziewać się po tym komiksie.

Nasza edycja to dwa tomy zbierające klasyczną serię (wydane w takim standardzie jak The Goon) i nowa odsłona czyli "I Pledge Allegiance to the Mask".

Tom pierwszy zawiera albumy "The Mask", "The Mask Returns" oraz "The Mask Strikes Back!".

Informacje dodatkowe o Maska, tom 1:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2021-12-14, Ocena: 5, Przeczytałem,

CARTOONOWA RZEŹ

Na żadną premierę od Non Stop Comics nie czekałem w ostatnich latach tak, jak na ,,Maskę". Ta niemal nieznana w Polsce seria, którą możecie kojarzyć z filmu z Jimem Careyem (ale zapomnijcie lepiej o nim, bo to pomyłka w porównaniu do pierwowzoru), to kawał wyśmienitej, bezkompromisowej rozrywki dla miłośników niepokornych komiksów. Jeśli pamiętacie czasy ,,Lobo" rysowanego przez Simona Bisleya, a ,,Nienawidzę Baśniowa" trafiły w Wasz gust, po ten pierwszy zbiorczy tom ,,Maski" powinniście sięgnąć w ciemno.

Główny bohater, Satnley, nie ma w życiu lekko. Śmiało można go nazwać pierdołą, który wciąż dostaje po czterech literach, a jedyne co potrafi zrobić, to wyobrażać sobie, jak odpłaciłby się za to wszystko. A co gdyby miał okazję? Przekonuje się o tym pewnego dnia, gdy w jego ręce trafia pewna maska, która założona przemienia go w prawdziwego wariata. Wariata zdolnego zrobić wszystko, niemuszącego niczego się obawiać i zdolnego robić rzeczy, jakich ludzie nie potrafią. Zaczyna się rzeź, ale co z niej wyniknie?