Marvel: X-Men. Saga Mrocznej Phoenix

Przeprowadzając wahadłowiec przez potężny rozbłysk słoneczny, Jean Grey poświęca swoje życie, by uratować X-Menów. Zdarza się cud i superbohaterka się odradza.

Phoenix – jak głosi jej imię – powraca do życia, stając się jedną z najpotężniejszych istot we wszechświecie. Lecz kiedy wraz z X-Menami bierze udział w ataku na tajną organizację o nazwie Hellfire Club, pada ofiarą manipulacji, zdradza przyjaciół z drużyny i zmienia się w Czarną Królową.

Gdy moce Jean wymykają się spod kontroli, staje się jasne, że trzeba ją powstrzymać. Są tacy, którzy za wszelką cenę pragną jej śmierci; tymczasem X-Meni robią wszystko, by opanować Siłę Phoenix, nie zabijając przy tym Jean. Od ich zmagań zależą losy świata.

Informacje dodatkowe o Marvel: X-Men. Saga Mrocznej Phoenix:

Wydawnictwo: Insignis
Data wydania: 2019-06-19
ISBN: 978-83-66071-93-3
Tłumaczenie: Tomasz Macios

Tagi: bóg

Kup książkę Marvel: X-Men. Saga Mrocznej Phoenix

Marvel: X-Men. Saga Mrocznej Phoenix - opinie o książce

Słabizna... może nie tak słaba, jak film o Mrocznej Phoenix (który miał "trochę" inną fabułę niż np ta książka), bo tamtych dialogów i fabuły przebić się chyba nie da, ale... zdecydowanie lepiej czytało się Wojnę Domową.

Fabuła trochę naciągana, momentami miałam wrażenie, że "czytam" fragmenty klasycznych filmów z serii X-men, momentami zastanawiałam się, co za głupoty wymyślił autor, ale duuuży plus za wmontowanie chociaż na chwilę Avengersów!

Szkoda, że autor nie zajął się historią bliższą mojemu sercu czyli np. spisaniu X-menów Pierwszej klasy czy Przeszłości, która nadejdzie.

Wojna domowa. Powieść Uniwersum Marvela
Stuart Moore0
Okładka ksiązki - Wojna domowa. Powieść Uniwersum Marvela

SPIDER-MAN • IRON MAN • KAPITAN AMERYKA • FANTASTYCZNA CZWÓRKA Niesamowita historia o konflikcie w Uniwersum Marvela! Iron Man...