Maniek Maniak

Trzecia część serii o Małych Myszkach. Pełne kolorów historyjki w przekładzie Agaty Buzek!

Franciszek Strachliwy, Roksana Zabiegana, Maniek Maniak  i Agnieszka  Łakomczuszka  - cztery charakterne myszki, które zawsze mają swoje zdanie. Tym razem przedstawiamy Mańka Maniaka, małego mysiego oryginała i największego pedanta w mysiej rodzinie.  Jego pokój lśni czystością i wszystko w nim musi być na swoim miejscu. Maniek bowiem maniakalnie nie cierpi bałaganu i brudnych rzeczy. Ale wylizywać z miski ciasto czekoladowe, to potrafi, że hej!  I nie zważa na to, że się pobrudzi.

Autorki - Odile Bailoeuil i Claire Curt -  wyczarowały niezwykłą, fotograficzną opowieść dla dzieci, która ujmuje starannością, precyzją i dopracowanymi szczegółami. To historyjki dla najmłodszych, które wprowadzają czytelników w świat estetyki, smaku i artystycznej jakości.

W przygotowaniu kolejna część przygód mysiej rodzinki: Agnieszka Łakomczuszka

Maniek Maniak - opinie o książce

Agnieszka Łakomczuszka
Odile Baillul0
Okładka ksiązki - Agnieszka Łakomczuszka

Przezabawne Małe Myszki bawią dzieci i rozczulają dorosłych. Słodkie mysie opowieści w przekładzie Agaty Buzek. Agnieszka Łakomczuszka to już czwarta...